perjantai 30. joulukuuta 2011

Kalkkunapiiras porkkana ja herne lisäkkeillä




Tässä lupaamani ensimmäinen kokkailu Jamien 30minuutin ateriat kirjasta s.90. Hieman vaihdoin aineksia, jotain jätin pois ja näin joulun kulutusjuhlan jäljiltä käytin tuoreiden yrttien sijaan kuivattuja. Alkuperäinen piiras oli tehty broilerinsta, mutta minulla sattui olemaan kalkkunaa. Tähän ohjeeseen voi hyvin piilottaa joulusta jääneet torttulevyt.


Kalkkunapiiras:
600-700g kalkkunan rintafilettä
pala voita
pieni purjo
150 tuoreita herkkusieniä
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl (englantilaista) sinappia
2 rkl raskankermaa
3 dl kanalientä
kuivattua timjamia
jauhettua muskottia
5 torttutaikina levyä
1 muna

Suikaloi kalkkuna ja purjo. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna oliiviöljyä ja voita pannulla. Piasta kalkkunaa n. 3min. Lisää purjo ja sienet pannulla Paista hetki. Lisää jauhot ja sekoittele. Lisää timjami ja muskottipähkinä. Lisää sinappi, ranskankerma ja kanaliemi sekoita huolellisesti. Lisää suolaa ja pippuria. Anna hautua 10min. Kaada voideltuu vuokaan. Kaulitse tottutaikinalevyt yhteen ja siirrä kaulimen avulla piirakan päälle. Leikkaa veitsen kärjellä viiltoja taikinaan ja voitele munalla. Paista ylätasolla 15min.


Herneet:
pala voita
1 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl kanalientä
minttua
400g pakasteherneitä
puolikas sitruuna

Laita tyhjä broileri pannu takaisin levylle. Lisää pannuun voita ja jauhot. Kaada joukkoon liemi ja minttu ja vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää herneet ja sitruunan mehu. Anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua hetki.


Porkkanalisäke:
600g porkkanoita
kuivattua rakuunaa

Kuori porkkanat ja siivuta monitoimikoneessa. Laita siivut kasariin ja lisää oliivioljyä loraus, suolaa ja pippuria ja rakuunaa. Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä 15min tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

Kirjan ohjeet vaikuttavat hyviltä ja tämäkin ruoka oli todella hyvää. Hiukan kuitenkin vierastin kikkoja ja jippoja, joilla ateriat saa onnistumaan 30min. Ehkä sen takia minulla kesti 45min vaikka jätin jälkiruoan tekemättä :D. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...