maanantai 26. joulukuuta 2011

Jouluaaton Menu

Jouluaattona ja pyhinä herkutellaan ja niin teimme mekin. Tosin meidän joulupöytämme poikkeaa siinä, että kalaa ei allergioiden takia löydy. Nyt jo toisena jouluna nautimme villisikakinkkua. Liha on paljon tummempaa, riistamaista ja maukkaampaa kuin tavallinen kinkku. Suosittelen kaikille! Valmistus sujuu samoin kuin tavallisen kinkun. Villisikakinkku oli hankittu täältä.

Kuvassa myös marinoitua soijajuustoa. Muistaakseni juusto viipaloitiin ja paistettiin öljyssä. Marinadissa oli ainakin soijaa, inkivääriä, öljyä ja valkosipulia. Tarkempia valmistusohjeita voin pyytää halukkaille.

Kuvassa myös purkillinen kuuluisaa äitini suvun sinappia. Reseptin lupaan päivittää myöhemmin.Sienisalaattia meillä kuluu jouluna aikamoinen määrä ohjeen löydät täältä. "Alatoopi" ja maksapasteija kuuluvat myös joulupöytään


Äitini valmistamassa herkullisessa salaatissa oli viikunoita, salaattia, cashewpähkinöitä, aurajuustoa, viinirypäleitä ja balsamikosiirappia. 

 Perinteinen rosolli kuuluu kastikkeen kera ehdottomasti joulupöytään. Turusta hankitulla rosolli "hakettimella" saa helposti ihanan pieneksi hakattua rosollia.

Munakoisokaviaari maistui joululimpun kera. Tänä jouluna äitini teki ensimmäistä kertaa itse hämäläistä munajuustoa, jonka olemme aikaisemmin ostaneet valmiina. Kyllä kannatti nähdä vaivaa.

Laatikot jäi näemmä kuvaamatta, mutta tarjolla oli porkkanalaatikkoa, immellettyä perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, bataattilaatikkoa ja porkkana-auralaatikkoa.

Karpalovalkosuklaa kakku oli ihanan raikasta. Täytyy kysyä reseptiä jälkikäteen. Jälkiruoaksi nautimme myös taatelikakkua, parhaita piparkakkuja ja luumupitkoa.

Kiitos kaikille kokeille :)!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...