torstai 19. tammikuuta 2012

Pizza Sunnuntai


 Meidän vanhemmat lapset (4 ja 2v) rakastavat pizzapäiviä. Heistä on ihanaa leipoa omat pizzat, jotka kuulemma maistuvat paljon paremmalta jos äiti on pizzan tehnyt. Hämmästyin kun ensimmäistäkertaa pizzoja tehtiin, että näin pienet osaavat todella ne itse tehdä. Näin saa myös hyvin erilaisia pizzoja jokaisen makuun. Omia makuhermoja ei nimittäin kauheasti hivele kinkku, persikka ja ketsuppi yhdistelmä, mutta lapsista se on hyvää.

Pohjan tein hyväksi havaitulla ohjeella, joka löytyy täältä. Tällä kertaa jaksoin keittää tomaattikastikkeen. Täytteinä pizzassa oli buffalo mozzarellaa siivutettuna, gorgonzolaa ja ilmakuivattua kinkkua. Paistamisen jälkeen lisäsin pinnalle rucolaa ja oliiviöljyä.


Keitetty tomaattikastike pizzaan
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä paistamiseen
500g (luomu) tomaattimurskaa
70g tomaattisosetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 kuivattu peperonchino
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja sose. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mausteet. Keitä kasaan n.30min. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä hyvin. Itse tein tomaattikastikkeen edellisenä päivänä samalla kuin valmistin pizzataikinan.

Tässä lasten omat pizzat, joista piti tietysti myös ottaa kuvat. Meillä lapset varmaankin luulevat, että kaikki ottavat kuvia joka ruoasta :D. Bloggarin lapsien arkea.
































Pizzasta jääneistä aineksista syntyi herkullinen salaatti.

rucolaa
hunajamelonia
ilmakuivattua kinkkua
gorgonzolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä



2 kommenttia :

  1. Mahtavaa, kun olet jaksanut keittää tomaattikastikkeen. Ihmettelen, miten vielä kymmenen vuotta sitten kotipizzan kastikkeena oli tomaattipyree...

    Ilmakuivatusta kinkusta on tullut omakin suosikkini. Itse lisään sen monesti vasta, kun otan pizzan uunista ulos.

    VastaaPoista
  2. Tomaattikastikkeen keittäminen kuulostaa niiiin vaivalloiselta kun oikeastaan tulee aika nopeasti ja sitten vain porisee itsekseen :).
    Se onkin yleensä vaikea valinta laittaako ilmakuivatun kinkun uuniin vai vasta valmiin pitsan päälle. Hyvää kylmänä kuuman pizzan päällä ja toisaalta uunissa siitä tulee ihanan rapsakkaa. Vaikeita vlintoja :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...