keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Lemon posset ja mansikat


Tähän herkkuun on kevään ja kesän aikana törmännyt usein lehdissä ja blogeissa, joten olihan se itsekkin kokeiltava. Suosikki jälkiruokani on ollut Sitruuna-mascarpone sorbetti ja tämä resepti pääsi melkein tasoihin. Glorian Ruoka&Viini -lehden ohjeen löysin täältä.

Ainakin tässä ohjeessa olevalla sokeri määrällä luokittelisin tämän aikuisten jälkkäriksi. Lapsistamme 2/3 söi vain mansikat. Se kenelle possetkin kelpasi söi tosin sitten muidenkin lasten annokset :D. Tuoreet mansikat sopivat kuin nenä päähän tähän herkkuun. Kannattaa tosin lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Sillä sipuli -blogissa possetin kanssa tarjoiltiin Limoncelle mansikoita, täytyy kokeilla joskus.

Jälkiruoka nautittiin siis Juhannus aattona ja tarjoiltiin todella kauniista pakasterasioista sen takia, että keskikesän juhlaa vietimme perheen kera raksalla leiriolosuhteissa :D.

Lemon posset
4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunan mehua

Tarjoiluun tuoreita marjoja esim mansikoita

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 min koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua.

Kaada seos 4 pieneen lasiin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 t 30 min. Itse annoin hyytyä yön yli.

Lisää marjat juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...