Tässä ohje meidän prisessan syntymäpäivien suklaakakkuun. Ohjeet kakkupohjaan, täytteeseen ja kuorrutukseen löytyivät kinuskikissa.fi sivuilta. Kakku oli todella hyvää, mutta tuhtia tavaraa. Riittää sen takia jopa 15-20 hengelle.
Suklaakakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 tai 26 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää (huoneen lämpöiset) munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Itse säilytin kakkupojan jääkaapissa folioon pakattuna ja täytin seuraavana päivänä. Pohja on todella helposti hajoava.
Suklaavanukastäyte:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 120 g) suklaavanukasta
½ dl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
Vaahdota kerma ja sekoita vanukas ja kreemijauhe joukkoon. Anna jähmettyä n. 15min jääkaapissa.
Muut täytteet:
500g tuoreita mansikoita viipaloituna
1/2 prk limecurd tahnaa
kostutus mansikkamehulla
Kakun täyttäminen:
Leikka kakku 3 osaan. Kostuta pohja mansikkamehulla. Levitä ohut kerros limecurdia pohjalle. Asettele mansikanviipaleet ja niiden päälle 1/2 vanukanstäytteestä. Nosta toinen kerros päälle ja täytä samoin kuin edellinen kerros. Nosta päällimmäinen kerros ja kostuta. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Kuorruttaminen:
1,5 prk limecurdtahnaa
400g fazerin leivontasuklaata
2 dl kuohukermaa
Levitä limecurd koko kakun pintaan niin, että pinnasta tulee mahdollisimman tasainen. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen ja kuumenna kerma kattilassa liedellä ei kuitenkaan kiehuvaksi. Lisää suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä jääkaapissa välillä sekoittaen kunnes sopivan paksua. Levitä kakun pinnalle. Koristele suklaalla kuorrutetuilla mansikoilla.
Suklaalla kuorrutetut mansikat:
100g tummaa suklaata
100g valkoista suklaata
500g tuoreita mansikoita
Sulata suklaat mikrossa välillä sekoittaen. Pese ja kuivaa mansikat. Dippaa mansikat suklaassa ja nosta leivinpaperin päälle. Nosta mansikat jääkaappiin ja anna jähmettyä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti