maanantai 11. helmikuuta 2013

Porkkanakeitto paahdetuilla kikherneillä


Tämä keitto yllätti totaalisesti herkullisuudellaan. Ohjeen löysin Smitten Kitchen -blogista, jota olen jo jonkin aikaa seurannut. Tulen takuulla seuraamaan blogia aktiivisesti jatkossakin, niin hyvää tämä keitto oli. Itse nautin keiton kaikilla reseptissä olevilla höysteillä, mutta lapsille tarjoilin keiton raejuuston kera ja hyvin maistui heillekkin. Paahdetut kikherneet olivat ihania ja niitä teen takuulla joskus elokuva naposteltaviksi. Pientä muutosta tein ohjeeseen eli en käyttänyt pitaleiviä vaan rieskaa. Nämä ovat taas näitä super nälkäisen pika räpsäyksiä, koittakaa kestää :).

Porkkanakeitto sitruunalla, tahinilla ja paahdetuilla kikherneillä
(pääruokana 4:lle, alkukeittona 6:lle)

Porkkanakeitto:
2 rkl oljyä
1kg pussi porkkanoita kuorittuna ja kuutioituna
1 suuri sipuli kuorittuna ja kuutioituna
4 valkosipulinkynttäkynttä hienonnettuna
1 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
1 tl jauhettua korianteria
chilihiutaleita
suolaa
1l kasvislientä

Kuumanna öljy kattilassa, kuullota sipulia muutama min. Lisää valkosipuli, porkkanat, jeera, korianteri ja chili, paista vielä n. 5min. Kun kasvikset ovat saaneet hiukan väriä lisää liemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta keitto, tarkista maku. Annostele keitto lautasille. Laita ruokalusikallinen sitruuna-tahinitahnaa keiton pinnalle. Ripottele rapeita kikherneitä pinnalle ja pitakolmioita lautasen reunalle. Nauti!

Paahdetut kikherneet:
1 tlk kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
1/2 tl jeeraa

Huuhtele kikherneet ja valuta. Kaada talouspaperin päälle ja kuivaa kikherneitä. Sekoita öljy ja mausteet. Sekoita joukkoon kikherneet ja kaada uunivuokaan. Paahda uunissa 225C 30-40min tai kunnes kikherneet ovat rapeita.

Sitruuna-tahini tahna:
3 rkl tahinia
3 rkl sitruunamehua
sormisuolaa
1 rkl vettä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa lisää vedellä.

Pita tai rieska kolmiot:
2 pitaa tai 4 pientä rieskaa
oliiviöljyä
seesaminsiemeniä

Leikkää rieskat tai pitaleivät neljään osaan. Voitele öljyllä ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Paahda uunipellillä uunissa225C n. 5min tai kunnes saavat hiukan väriä ja ovat rapeita.



 

2 kommenttia :

  1. Herkullisen näköinen. Tuollaista tahinitahnaa olemme tehneet muutamaan kertaan lampaan lisukkeeksi - tosin siinä oli vielä valkosipulia aika reilusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli. Itse olen aikaisemmin sekoittanut tahinitahnaa jogurttiin ja tarjonnut lampaan kanssa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...