perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mökki-iltapala grillaten

Mökille vietiin uusi mini-hiiligrilli, joka toimi ainakin kahdelle hengelle grillatessa ihan hyvin. Saa nähdä riittääkö kun on koko perhe ruokittavana. Rannasta sai ihania kuvia ja ne jopa onnistuivat, kun sai rauhassa kuvata eikä tarvinnut vauhtikolmikkoa vahtia :). 

Sitruunoiden maku muuttui ihanasti grillissä ja niitä tullaan meillä jatkossakin grillaamaan. Munakoiso oli ensimmäinen oman kasvihuoneen sadosta ja kyllä maistui mahtavalta. Tässä siis iltapala resepti kuvin. 


Grillattuun mökki-iltapalaan tarvitaan 1 munakoiso, 1 kesäkurpitsa, 1 tai 2 pkt halloumia, 2 paksua sitruunan viipaletta, öljyä, suolaa ja pippuria (halutessasi silolehtipersilijaa ja valkosipulia). Viipaloi munakoiso, suolaa ja anna itkettyä 30min. Pyyhi suola pois. Sivele öljyllä ja grillaa molemmilta puolilta niin, että saavat hyvin väriä. Nosta pois grillistä


Viipaloi kesäkurpitsa ja öljyä. Grillaa molemmmilta puolilta niin, että saavat kunnolla väriä. Nosta pois grillistä.


Viipaloi halloumi ja sudi öljyllä. Grillaa molemmilta puolilta rapeiksi.  Nosta pois grillistä.


Grillaa sitruunan viipaleita molemmilta puolilta kunnes ovat saaneet kunnolla väriä. Laita grillatut munakoisot, kesäkurpitsat ja halloumit kulhoon. Purista sitruunoista mehu kulhoon ja ripottele oliiviöljyä pinnalle. 

Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Tähän olisi sopinut hyvin tuoreet yritit esim. silolehtipersilija ja ei valkosipulikaan olisi ollut haitaksi. Mutta niillä mentiin mitä sattui olemaan mukana :).


Nautitaan hyvässä seurassa maisemista nauttien!

4 kommenttia :

 1. Ihanat kuvat ja ihanat herkut!:) Te saittekin tosi nopeasti munakoisosatoa. Ehkä pitää itsekin ensi kesänä kokeilla sen kasvatusta uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ostetuista taimista tulee jo nyt satoa. Anopilta saatu itsekasvatettu kukkii vasta nyt. Itse olin tosi skeptinen, että tuleeko ollenkaan satoa.

   Poista
 2. Testaan nyt, jos omalla nimelläni saisin kommentit paremmin pysymään näkyvillä, ettei kaikki menisi aina roskapostiin.;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...