keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Mökkibrunssi - Frittata al forno con cavolo e speck



Lomailu on vienyt mennessään ja bloggaamiseen tuntuu olevan vaikea löytää aikaa.  Postauksen brunssi nautittiin jo muutama viikko sitten mökillä. Reseptin löysin La Cucina Italiana n.38/2013 -lehdestä ja tämä resepti tuli heti korvamerkittyä. 

Resepti valikoitui kokeiltavaksi koska se sisältää varhaiskaalia sekä speckiä. Kumpaakaan en vain voi vastustaa. Munakas oli todella tuhti ja herkullinen, sen voimalla jaksoimmekin raataa monta tuntia.

Uunimunakas oli todella kätevä brunssiruoka ja tästä munakkaasta riittikin syötävää meille kahdelle useammaksikin kerraksi. Sopii siis hyvin valmistettavaksi isommallekin brunssiseurueelle.

Frittata al forno con cavolo e speck
n.6:lle
2 rkl voita ja nokare vuoan voiteluun
n.120g speckiä ohuina viipaleina
n. 1l varhaiskaalia ohuelti suikaloituna
6 suurta munaa
3 dl parmesania raastettuna
1 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna uuni 200C ja voitele uuninkestävä pannu tai pyöreä uunivuoka, joka on halkaisijaltaan 22cm. Kuutioi kolme siivua speckiä kuutioiksi ja laita syrjään. Vuoraa pannu tai uunivuoka lopuilla speck viipaleilla, myös reunoilta. 

Kuumenna voi toisessa pannussa ja kuullota kaalia n.15min. Lisää speck kuutiot ja jatka paistamista keskilämmöllä n. 3min. Nosta pannu pois liedeltä.

Vatkaa suuressa kulhossa munat rikki. Lisää joukkoon parmesanraaste, ruokakerma, suola ja pippuri. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kaali ja sekoita hyvin.

Kaada seos speckillä vuorattuun pannuun tai uunivuokaan. Nosta uuniin ja paista n.20min tai kunnes munakas on hyytynyt ja pinnalta kullanruskea. Anna munakkaan jäähtyä 15min.

Irrota munakasta lastalla reunoilta ja keikauta lautaselle. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...