keskiviikko 3. heinäkuuta 2013
Paholaisen kanaa
Paholaisen kanan grillauksesta on jo aikaa tovi, mutta yritän muistella mitä tuli tehtyä ;D. Vuosi sitten keväällä huomasin Siskot kokkaa -blogissa erinomaiset kuvalliset ohjeet broilerin selkärangan poistamiseen ja siitä asti on pitänyt tehdä paholaisen kanaa.
Siskot kokkaa -blogin ohjeessa broileria valeltiin raakuuna-voikastikkeella. Itse päätin tehdä maustevoita, jonka hieroin broilerin nahan alle ja hiukan myös pinnalle. Grillauksen helpottamiseksi laitoin koko komeuden halsteriin.
Broileri oli erinomaista, mutta pinnalta ehti hiukan kärvähtää. Grillaus lapsiperheessä asettaa omat haasteensa. Vauhtikolmikon leikit vaativat erotuomaria ja sillä aikaa ehti broileri saada hiukan liikaa vätiä pintaansa.
Lisukkeena syötiin grillattuja uusia perunoita tilliöljyllä ja oman maan salaattia, jonka seassa oli kurkkua, uutta sipulia ja fetaa. Lapsille oli lisäksi vesimelonia, joita meillä kuluu ties kuinka monta kesässä.
Kasvihuoneen taimiin on onneksi ilmestynyt vesimelonin alkuja ja kukkia. Toivoa on siis, että lasten taimet tuottavat satoa eikä äidin tarvitse yön pimeinä tunteina käydä teippaamassa meloneita taimiin ;D.
Paholaisen kanaa:
1 broileri selkärankapoistettuna (ohje täällä)
Maustevoi:
50g voita
2 isoa tai 4 pienenpää oksaa tuoretta ranskalaista rakuunaa hienonnettuna
½ sitruunan mehu puristettuna ja kuori raastettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl sinapinsiemeniä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Kuutioi pehmeä voi kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin ja anna hiukan jähmettyä.
Hiero maustevoi broilerin nahan alle ja pinnalle. Laita broileri halutessasi halsteriin. Grillaa rapsakka pinta molemmille puolille ja siirrä sitten broileri epäsuoralle tulelle (kaasu grillissä broilerin alla oleva poltin sammutettuna ja viereinen päällä).
Grillaa kunnes broileri on kypsä eli n. 50min. Anna broilerin levätä vähintään 15min ennen leikkaamista.
Grillatut uudet perunat tilliöljyllä:
n. 1kg uusia perunoita
Tilliöljy:
n. 1dl hienonnettua tilliä
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu puristettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä perunat melkein kypsiksi suolatussa vedessä ja anna jäähtyä. Sekoita tilliöljyn ainekset hyvin. Grillaa perunoihin rapea pinta.
Laita grillatut perunat tarjoilukulhoon. Kaada tilliöljy päälle ja sekoita hyvin. Nautitaan hyvässä seurassa :).
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Näen silmissäni kuinka yön aikana ne melonit sinne kasvavat, hihhih! =D
VastaaPoistaTilliöljyä tehdään meilläkin heti tällä viikolla, nam!
Niiden kasvamista käydään koko porukalla joka päivä seuraamassa, pettymys olisi kova jos sato ei onnistu :).
PoistaSe on tosi hyvää, en vaan tuon öljyn määrästä ollut ihan varma kun grillauksesta tosissaan jo aikaa. Kokeilemallahan tuokin selviää.
todella herkullista kanaa :) kyllä kaikki on grillattuna parempaa
VastaaPoistaNiin on :). Kyllä paholaisen kana kuivat rintafileet voittaa mennen tullen.
PoistaKiitos :). Kannattaa tosissaan kokeilla tuo öljyn määrä.
VastaaPoista