Maailman parhaassa piparkakkujen reseptissä ainekset ovat suht samat, kuin mitä kaikissa muissakin piparkakuissa. Ero resepteissä löytyy valmistustavassa. Rasvaa ja munaa ei sekoiteta siirappiin vaan vaahdotetaan sokerin kanssa. Vaikuttaa niin pieneltä asialta, mutta vaikutus makuun ja rakenteeseen on ratkaiseva.
Maailman parhaat piparit:
1dl sokeria
250g voita
1 muna
1 dl sokeria
100g siirappia
2tl kavelia
2tl inkivääriä
1tl neilikkaa
6dl vehnäjauhoja
3tl soodaa
Kiehauta siirappi ja mausteet, anna jäähtyä. Vaahdota pehmeä kuutioitu voi ja sokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen muna ja
sokeri. Yhdistä vaahdot
varovasti sekoittaen. Lisää jäähtynyt siirappi. Sekoita jauhot ja sooda
hyvin. Siivilöi vähitellen taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan
levätä yön yli jääkaapissa. Ota taikina huoneenlämpöön 30min ennen leipomista. Leivo piparit. Paista 225 paksuudesta riippuen n.5min.
Maailman ihanimmat perintyt piparimuotit. |
vaatimattomuus kaunistaa :) olen kyllä niin laiska että piparitaikina haetaan aina kaupasta. Kunnoitan kyllä niitä jotka jaksavat nämäkin tehdä alusta loppuun asti itse! Hieno homma Minna ja hyviä joulun odotuksia :)
VastaaPoistaNäitä kun on lapsuutensa syönyt niin ei maistu valmistaikinasta tehdyt :). Hyvää joulun odotusta myös sinulle!
PoistaTestasin ja kaikkien syöjien mukaan olivat aivan mahtavia! Kokeilen luultavasti näitä vielä toisen kerran gluteenittomina, että pääsen itsekin piparin makuun, Laitoin ohjeesi jakoon blogissani linkitettynä reseptin alkuperäiseen antajaan!
VastaaPoistaKiitos ja hyvää joulun odotusta!
Eipä kestä. Hienoa, että piparit maistuivat ja ohjeesta oli iloa. Hyvää joulun odotusta!
Poista