sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Vaahtokarkki-Browniet


Meidän perheessä on lauantaisin jälkiruokapäivä. Tänä lauantaina aamuna oli suunnitelmia nolla ja ryhdyin kartoittamaan kaappien tilannetta. Etsintäretken tulos oli leivontasuklaata, minivaahtokarkkeja, voita, munia ja jauhoja. Päädyin yrittämään vaahtokarkki brownieta. Netin syövereistä löytyi montakin ohjetta, mutta kaappien tilanteen pohjalta syntyi tämä ohje.

Suosittelen kutsumaan vieraita, brownieta tulee aika monta ja linjojen kannalta ne ovat aivan liian herkullisia. Browniet nautiskelimme vaniljalla maustetun kermavaahdon ja metsämansikoiden kera.

Vaahtokarkit nousivat uunissa massan pinnalle ja kannattaa vahtia tarkkaan etteivät kärähdä. Tai jos niin käy (kuten minulle) tomusokeri korjaa helposti asian ;D.


Vaahtokarkki-Browniet:
250g voita
150g tummaasuklaat
30g leivonta kaakaota
180g jauhoja
300g sokeria
5 munaa
150g pieniä vaahtokarkkeja
1 tl vaniljasokeria

Sulaa suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri keskenään. Lisää vähitellen kokoajan sekoittaen voi-suklaaseos jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää massa vähitellen varovaisesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi vaahtokarkit seokseen. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja pilko ne pieniksi paloiksi ensin. Vuoraa (meillä 25x35) uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 180C n.20-25min. Anna jäähtyä ja jos maltat tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

4 kommenttia :

  1. Slurps, kuulostaa herkulta. Eksyin ensimmäistä kertaa sivuillesi. Tervetuloa vierailemaan myös minun blogissani. :)

    VastaaPoista
  2. Ohh, vaikuttaa tosi herkulliselta! :b

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...