maanantai 7. tammikuuta 2013

Syntinen kolmikerroksinen suklaa-juustokakku


Esikoisen kanssa leivottiin marenkeja niin pitihän tietysti prinsessan 3v päästä myös leipomaan äidin kanssa. Neiti valitsi silmät riemusta loistaen ohjeen Saran blogista eli Kolmikerroksisen suklaa-juustokakun. Lapset haluavat leipoa niin minkäs sille voi, meillä ei siis tammikuussa näköjään kevennetä niin kuin monilla on tapana ;).

Ohjetta lukiessa ajattelin, että lopputulos on aivan liian makea omaan makuuni. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan kakku oli miltei raikas tuorejuuston ansiosta. Kovin huokea kakku tämä ei ole, aines määrien takia. Lopputulos taivaallisen hyvä ja jääkaapin ovi kävi lasten nukahdettua eli äidin linjoille turmiollinen kakku.

Pieniä muutoksia tein ohjeeseen eli vaihdoin liivatejauheen liivatteisiin, en vain tykkää käyttää jauhetta. Vähensin myös sokerin määrää 1/2dl. Pohjaan tuli alkuperäisen ohjeen mukaan oreos keksejä, mutta niitä ei kaupasta löytynyt.  Korvasin ne dominoilla ja samalla vähensin pohjaan tulevien keksien määrää, koska en pahemmin välitä paksuista pohjista. Onneksi tein näin, muuten ei olisi viimeinen täytekerros mahtunut vuokaan. Käyttämäni irtopohjavuoan halkaisia oli 25 ja reunan korkeus 7cm.

Sitten vielä tee-se-itse vinkki kakkujalustaksi. Eli kuvassa ei ole oikea kakkujalusta vaan Pentikin vanilja sarjan kulho on käännetty nurin ja päälle on asetettu saman sarjan iso ruokalautanen, koko komeus on vielä viimeistelty isolla kakkupaperilla. Hyvin toimi, asettelussa saa vain olla tarkkana ettei kakkujalustasta tule kiikkerä.



Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku
250g dominokeksejä
100g voita sulatettuna
Täyte:
1 ¼ dl vettä
10 liivatetta
800 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamaton
2 ½ dl maitoa
2 dl sokeria
120 g valkoista suklaata
120 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa, vaahdotettuna
Koristeeksi:
suklaalastuja

Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun  irtokakkupohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja tee sillä aikaa täyte.

Liota liivatteita pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita kunnes massa on tasaista. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana tuorejuustomassan joukkoon kokoajan sekoittaen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustomassaan.

Jaa massa kolmeen osaan eri kulhoihin. Sulata ensin valkosuklaa mikrossa  ja sekoita yhteen tuorejuustomassaan. Kaada massa kakkupohjan päälle ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa 20min. Sulata seuraavaksi maitosuklaa  mikrossa ja sekoita tuorejuustomassaan. Kaada kakkuvuokaan ja tasoita, anna jähmettyä 20min jääkaapissa. Sulata tummasuklaa ja sekoita massan joukkoon. Kaada kakkuvuokaan ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli.  Laita kelmu tai suuri lautanen väärinpäin kakkuvuoan päälle. Kelmu tarttuu helposti kakun pintaan, joten itse käytän yleensä lautasta.

8 kommenttia :

  1. Nam, ihana kakku, juuri katselin tuollaisen kolmikerrossuklaakakun ohjetta, pitääpä hiukan vertailla mitä ero on. Ja ehdottomasti kokeillaan.

    VastaaPoista
  2. Oijoi, miten ihana... ja tottakai kaikkien pitää päästä leipomaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienin ei vielä onneksi pyytänyt omaa vuoroa, muuten olisi mennyt jo överiksi makeiden kanssa :).

      Poista
  3. Otin kyseisen kakun reseptin talteen jo Saran blogista, ihana että muistutit sen olemassaolosta! Tosin jotkut juhlat pitäisi keksiä jonne tämän tekisi, muuten joulukiloja tulee lisää ja lisää.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kakku, mutta niin suuri että vieraiden kutsuminen todellakin suositeltavaa :).

      Poista
  4. Oi luoja miten ihanalta näyttää! Minulla olisi sinulle blogihaaste tuolla Harakanhattu-blogissani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos haasteesta, mutta nyt taitaa olla niin kiire ettei ehdi :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...