torstai 15. elokuuta 2013

Tortillapizzat - Grillilihojen loppusijoituspaikka


Olen toivottoman huono syömään tähteitä, joten aika usein valmistan tähteistä uuden ruoan ja näin menee vähemmän haaskuun. Mummilassa kokatuista ylikypsistä possuista jäi herkullisuudesta huolimatta tähteitä. Ruokaa suunnitellessa silmiini osui paketti tortilloja ja siitä se ajatus sitten lähti.

Lopputulos oli niin herkullinen, että tortillapizzoja tehtiin kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla pizzoihin upposi grillikyjen jämät ja toisella kertaa revity possun rippeet.  Tortillapizzojen pohjalle levitettiin myös ylijäänyttä BBQ -kastiketta, joten hävikkiä minimoitiin urakalla tämän ruoan puolesta.

Ja nämähän ovat siitä käteviä, että täytteeksi käy mitä kaapista sattuu löytymään. Eikä valmistuksessakaan kovin kauan mene. Helposti voi myös tehdä pizzat jokaisen syöjän maun mukaisiksi. Yksi tortillapizza nimittäin sopivan kokoinen yhdelle syöjälle.


Tortillapizzat:
ylijäänyttä lihaa esim. grillikylkeä tai revittyä possua
bbq -kastiketta tai ketsuppia
juustoraastetta
muita täytteitä esim:
fetaa murustettuna
kesäkurpitsaa juustohöylällä viipaloituna
oliiveja

Laita tortilloita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Levitä bbq -kastike tai ketsuppi tortillalle. Ripottele juustoraaste tortillalle. Lisää lihat pieninä paloina ja muita haluamiasi täytteitä. Paista 250C kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä (n.5-10min).

4 kommenttia :

 1. Hyvä idea! Tähän samaan voi käyttää myös rieskoja. :) Niitä on meillä pakkasessa paljon ja keksin jossain vaiheessa, että niiden päälle voisi tosi kätevästi tehdä pitsoja. Vielä kun joku toisi meille revittyä possua. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Kerran ollaan rieskapizzoja tehty. Ihan hyviä tuli niistäkin, mutta pohjasta ei tullut rapea.

   Poista
 2. Meilläkään ei samaa ruokaa jakseta syödä kovin montaa päivää putkeen. Välillä saa oikein oivaltamisen iloa, kun keksii oikein hyvän putken, millä tuunata kaikki tähteet uudestaan ;-)

  Kahden päivän jälkeen karitsalihapullat maistuivat ihan uudelle kun pilkoin ne tomaattikastikkeen joukkoon pastan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kikkaa on monesti meillä käytetty tavallisiin lihapulliin, toimii aina :). Tällä taktiikalla ehkäisee myös lasten onko meillä taaaas tota kommentit ruokapöydässä ;D.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...