lauantai 10. elokuuta 2013
Kasvimaankeitto
Hip hurraa ensimmäinen oman maan parsakaali! Aikas pieni tosin, mutta kuitenkin. Satoa alkoi tulla jo ihan reippaasti kasvimaalta, joten päätin hyödyntää sen keiton muodossa. Porkkanat, sipulit, pekoni ja tomaatti puree olivat ainostaan kaupasta.
Aikas tyytyväinen olen tähän saavutukseen :). Hieman skeptisesti suhtauduin nimittäin viljelmiini ja sato on ainakin toistaiseksi ylättänyt todella positiivisesti. Ferrari papuihin ihastuin tavattoman paljon ja niitä on meillä suorastaan ahmittu. Lajike, jota viljellään taatusti myös ensi vuonna.
Kasvimaankeitto:
1 pkt pekoni kuutioituna
öljyä
2 sipulia kuutioituna
2 valkosipulinkynttä kuutioituna
1 l kasvislientä
6 isoa uutta siikliperunaa pestynä ja kuutioituna
2 isoa uutta porkkanaa kuorittuna ja ohuina viipaleina
kourallinen taitepapuja muutaman sentin paloina
1 pieni parsakaali paloitaltuna ja varsi kuorittuna ja viipaloituna
1 pieni kesäkurpitsa kuutioituna
2 rkl tomaattipuretta
1 dl silputtua lipstikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa
Paista pekoni kattilassa rapeaksi tilkassa öljyä. Nosta pekoni talouspaperin päälle. Lisää kattilaan tarvittaessa öljyä ja kuullota sipulia muutama min. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset, lipstikka ja tomaattipuree. Keitä n. 5-7min ja tarkista kasvisten kypsyys. Lisää pekoni ja mausta suolalla ja pippurilla. Nauti sadosta!
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Omasta sadosta tehdyt herkut ovat kyllä parhaita :) onpa kauniin värikäs keitto!
VastaaPoistaNiin maistuu ja lapsetkin kokeilee reippaammin kasviksia kun ovat olleet mukana kasvatuksessa :).
Poista