keskiviikko 14. elokuuta 2013
Ylikypsää possua grillikylkenä ja revittynä
Postaukset laahaavat perässä kun on intouduttu lomailemaan. Arkeen on nyt palattu ja sääkin muuttui samalla syksyisemmäksi. Lomaillessani lasten kanssa mummilassa tein äitini pyynnöstä grillikylkeä ja revittyä possua.
Keittelemäni BBQ -kastike maustoi molempia ruokia ja eilen postaamani Magic dust toi potkua revitylle possulle. Jälkeen päin ajatellen grillikyljenkin pintaan olisi voinut hieroa magic dustia ja paahtaa uunissa keittämisen sijaan ennen grillausta. Grillikyljen uunissa paahtamiseen ohjeet löytyvät täältä.
Kunnon BBQ -kastike sopi kuin nakutettu molempiin annoksiin. Revitty possu taisi päästä parhaimman pallille, tosin käytän mielummin lapaa jota ei valitettavasti tiskiltä tällä kertaa löytynyt. Taisi tiskillä muutenkin olla kesämiehitys, kun kysyimme löytyykö possun lapaa tyttönen oli ihmeissään mitä se on... :D
Grillikylki BBQ -kastikkeella:
2 dl bbq -kastiketta
½ dl öljyä
grillikylkeä
Keitä grillikylki tämän ohjeen mukaan ja anna jäähtyä keitinliemessä. Valmista bbq -kastike ohjeen mukaan. Sekoita öljy bbq -kastikkeen joukkoon ja valele grillikylkeä grillauksen aikana.
Vinkki: Eiliset uudet perunat maistuvat erinomaisilta grillattuna ja voi-öljy-savusuola-mustapippuri seoksella valeltuina.
Revitty possu BBQ -kastikkeella:
n. 1 kg possun kasleria tai hiukan enemmän lapaa
½ magic dust mausteseoksesta
savustuspussi
omenamehua
½ bbq -kastikkeesta
Valmista mausteseos ja hiero se possun pintaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Valmista bbq -kastike ja anna jäähtyä.
Savusta kasleria tai lapaa pussin ohjeen mukaan 1½-2h. Anna jäähtyä 30min ennen pussin aukaisua. Nosta liha pataan ja kaada pussissa olleet nesteet sekaan.
Lisää omenamehua niin, että 3/4 lihasta peittyy. Nosta kansi päälle ja anna hautua 150C n.4h. Anna jäähtyä ja nosta liha esim. uunivuokaan.
Revi liha haarukoilla suikaleiksi. Kaada padan nesteet lihojen joukkoon. Lisää bbq -kastike ja sekoita hyvin.
Nosta uunivuoka 200C 15-30min tai kunnes nestettä on haihtunut tarpeeksi. Tarjoile hampurilaissämpylöiden, marinoidun punasipulin ja coleslawn kera.
Lähettänyt
Unknown
klo
18.55
Tunnisteet:
bbq -kastike
,
grillaus
,
grillikylki
,
magic dust
,
possu
,
revitty possu
,
ribsit
,
Ruoka
,
ylikypsä possu
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti