sunnuntai 30. syyskuuta 2012
Punajuuri Whoopie Pies
Whoopie Piet ovat olleet to do listalla jo puolisen vuotta. Nyt vihdoin ja viimein sain aikaiseksi Sillä Sipuli -blogin innoittamana. Resepti on yhdistelmä kahdesta ohjeesta tästä Sillä Sipuli -blogin ohjeesta ja tästä The Austin Gastronomist -blogin ohjeesta.
Käytetyistä mausteista johtuen Joulu tuli vahvasti mieleen ja nämä makeat herkut olisivat kyllä pikkujoulu pitopöytien hitti. Tiedän, aika aikaista käyttää jo nyt J-sanaa, mutta prismassa oli jo jouluvaloja ja koristeita myynnissä... :D
Whoopie Pies:
2,5 dl muscovado sokeria
2,5 dl sokeria
2,5 dl rypsiöljyä
3,5 dl soseutettua punajuurta
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua maustepippuria
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
Punajuuri soseeseen meni 5 keskikokoista punajuurta. Pese ja keitä punajuuret kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja soseuta.
Vaahdota sokerit ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen sähkövatkaimella vatkaten punajuurisosetta, jauhoseosta ja öljyä. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperilla päällystetylle pellille ympyröitä halkaisijaltaan n. 4cm. Taikinasta tuli n. 3 pellillistä. Paista 175C 15min. Anna jäähtyä.
Laita täytettä leivoksen päälle ja nosta toinen kanneksi päälle. Tarjoile. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa (apetit)
100g pehmeää voita
2 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
Vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Tällä ohjeella tuli hiukan valuvampaa täytettä kuin perinteisellä puolet voita ja puolet tuorejuustoa täytteellä. Itse pidän tästä versiosta enemmän.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Vohou, joululeivonta käynnissä jo nyt ;-) Olet kyllä saanut todella hienoja whoopie pietä aikaan.
VastaaPoistaSanoppa muuta ;D. Whoopie piessa oli todella kiva koostumus, mutta kyllä ovat makeita.
Poista