keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tomaatti-Chilihillo


Sadonkorjuu illallisen päätteeksi nautittiin siis juustoja hillojen kera. Sellerihillo oli näistä kahdesta suosikkini, mutta Tomaatti-Chilihillo oli myös herkullista homejuuston parina. Tämän hillon ohje on peräisin yhdeltä suosikki kokeistani Hugh Fearnley-Whittingstallilta. Aikoinaan BBCFoodilta tullut River Cottage oli aivan mahtava ruokaohjelma. Harmi ettei sitä ole koskaan näytetty suomalaisilla kanavilla. Puolitin ohjeen koska muuten hilloa olisi tullut meidän tarpeisiin aivan liikaa. Tähtianis ja tomaatti sopivat muuten ällistyttävän hyvin yhteen.

Tomaatti-Chilihillo:
500g (luumu)tomaatteja kuutioituna
2 cm pala inkivääriä raastettuna
2 pun.chiliä siemenet poistettuna ja pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tähtianis
300g hillosokeria
1 dl siiderietikkaa (itse käytin omenaviinietikkaa)

Laita kaikki ainekset kattilaan ja sekoittele kunnes sokeri sulaa. Anna hautua miedolla lämmöllä 20min välillä sekoittaen.

Alkuperäisessä ohjeessa vinkattiin, että hillo sopii mm. juustojen kanssa ja grillauksessa glaseeraukseen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...