Revityn possun kerahan kuuluu ehdottomasti nauttia myös coleslawta. Löysin tämän Olivia -lehden ohjeen, mutta valitettavasti lähikaupoista ei löytynyt säilöttyjä sitruunoita. Päätin sen sijaan laittaa jalapenoa antamaan hiukan potkua. Lasten versioon en jalapenoa laittanut, vaan ananasmurskaa.
Limemehussa marinoidut punasipulit olen bongannut ajat sitten Nigellan ohjelmaa katsoessa. Taisi olla se ensimmäinen kokkaus ohjelma, jos muistan oikein. Punasipulit sopivat kokonaisuuteen todella hyvin.
Coleslaw
6:lle800 g valkokaalia
3 porkkanaa
2-4 jalapenoa suikaloituna
Kastike:
1 ½ dl majoneesia (hellmans)
1 dl ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl dijon-kokojyväsinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
Höylää kaali suikaleiksi juustohöylällä tai mandolinolla. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaali, porkkanaraaste ja jalapenot kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja lisää salaattiin. Sekoita hyvin. Anna maustua ainakin tunti ennen tarjoilua.
Itse käytin sinapilla maustettua hellmans majoneesia, joten en lisännyt erikseen sinappia kastikkeeseen. En muuten enää käytä mitään muuta valmismajoneesia, hellmans on ehdottomasti parasta.
Marinoitu punasipuli
2 punasipulia2 limen mehu
1 tl sokeria
suolaa
Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita limen mehu, sokeri ja suola. Kaada punasipulien päälle ja sekoita. Anna maustua ainakin muutama tunti, mielellään yön yli. Muista sekottaa välillä maustumisen aikana.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti