tiistai 4. syyskuuta 2012
Pieni pala taivasta: Sellerihilloa juustojen kera
Ajat sitten jossain ohjelmassa valmistettiin sellerihilloa ja sitä nautittiin valkohomejuustojen kera. Ilmeet maistelun aikana olivat niin haltioituneita, että hillo päätyi heti to do listalle. Ohjetta en enää löytänyt mistään, mutta googlettamalla löytyi tämä ohje. En tosin jaksanut mittailla lämpötiloja ja hillo onnistui ihan hyvin. Tein myös pienemmän annoksen, sillä suhtauduin kuitenkin hiukan epäillen ohjeeseen.
Sellerihillo:
4 dl varsiselleriä kuutioituna
1,5 dl hillosokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl vettä
Keitä sellerit runsaassa vedessä miltei kypsiksi, kaada lävikköön ja anna valua hetki. Lisää sokeri, vesi ja sitruunan mehu pieneen kattilaan. Keitä kunnes sokeri sulaa. Kuumenna kiehuvaksi ja ja lisää valutetut sellerit. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 30-40min. Hillosta tulee todella paksua, mutta äärettömän herkullista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti