perjantai 21. syyskuuta 2012

Juurespannukakku


Mitä tehdä kun ennen iltapalaa huomaa, että leipä on loppu eikä palastakaan tai pussia hiivaa ole koko kämpässä. No juurespannukakkua tietenkin :D. Onneksi sinä iltana oli hoksottimet vireinä, meillä nimittäin leivätön iltapala on maailmanloppu lasten mielestä. Ja katastrofin tapahduttua myös vanhempien mielestä. Pannukakulla leivätön iltapala meni huomaamatta ohi. Ohjeeseen käytettiin jauhopussien pohjia, sen takia niin montaa eri jauholaatua. Herkullista kuitenkin tällä yhdistelmällä.

Juurespannukakku (pellillinen):

1l maitoa
4 munaa
1 tl yrttisuolaa
1 sipuli kuutioituna
2 porkkanaa raastettuna
100g palsternakkaa raastettuna
öljyä paistamiseen
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl spelttitäysjyväjauhoja
1 dl spelttihiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
50g voita sulatettuna

Kuullota sipuli pehmeäksi pannulla ja lisää juuresraasteet. Paista hetki ja nosta pannu pois liedeltä. Sekoita maito, munat ja suola. Lisää jauhot vatkaten joukkoon. Anna turvota 30min. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Kaada korkeareunaiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 200C n. 30min. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

2 kommenttia :

  1. Kerrassaan nerokas "seivaus" ja siinä samassahan tuli näppärästi nautittua kasviksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markkinoin tosin porkkanapannukakkuna, sipulista ja palsternakasta vaikenin visusti :D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...