lauantai 17. elokuuta 2013

Mustikka-Kardemummamarengit


Ensin on idea, jota pyöritellään päiviä päässä tai idea vain pälkähtää päähän yht äkkiä. Ideaa työstettäessä valmiiksi ruoaksi tai leipomukseksi on maistamisen odottaminen piinaa. Ensimmäinen suupala on jännittävä, varsinkin jos ideasta on itse innostunut tavattomasti.

Välillä mennään metsään ja pahasti, useimmiten lopputulos on hyvä ja maukas. Harvoin lopputuloksena on ilotulitus suussa. Tällä kertaa kävi niin ja onnistumisen riemun voimalla jaksaa taas ideoida ja kokeilla pitkään.

Mustikka ja kardemumma sopivat tavattoman hyvin yhteen. Ensimmäistä kertaa kokeilin tätä yhdistelmää tässä jälkiruoassa ja kesällä herkuttelin kolmen kaverin mustikka-kardemummajäätelöllä.

Saaristosta ei mustikoita lomalla löytynyt, joten piti kokeilla jotain muuta ja mustikkajauhepussin loppu löytyi kaapista. Lopputulos herkullinen ja saamatta jääneet mustikat eivät enää niin pahasti harmittaneet.

Mustikka-Kardemummamarengit
5 munan valkuaista
250g sokeria
2 tl mustikkajauhetta (biokia)
1 tl jauhettua kardemummaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa kunnes marenki on kiiltävää.

Lisää mustikkajauhe ja kardemumma. Sekoita varoen marengin joukkoon. Laita marenki pursotuspussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Itse tein keskikokoisia marenkeja tällä kertaa, marengit olivat halkaisijaltaan n. 4cm. Marenkeja tulee kaksipellillistä.  Paista marenkeja uunissa 120C noin 1h 20min tai kunnes marengit ovat kevyitä ja kuivia.

Itse paistoin molemmat pellilliset samaan aikaan ja hyvin onnistui. Ensimmäinen pelti oli keskitasolla ja toinen alatasolla.

6 kommenttia :

  1. Kardemumma on ihan supermauste. Mustikan kanssa ihan mahtavaa. Marenkisi ovat siis varmasti ihania. Minä olen juuri nyt innostunut myös sen ja karviaisten yhdistelmästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, itse laitan usein suodatinpussiin kahvin purujen sekaan. Mummoankan piirakka, johon tulee karviaisia, kardemummaa ja marenkikuorrutus on kyllä todella hyvää. Meillä on vaan karviaissato hävinnyt suoraan suuhun :).

      Poista
  2. Kuulostavatpa mielenkiintoisilta ja varmasti ovat myös hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kardemummasta olen aina tykännyt. Pullataikinassa aina tupla määrä mitä ohjeissa on lukenut :).

      Poista
  3. Ihanaa marenkia!:) Yksi päivä, kun näin tämän kuvan, katsoin äkkiseltään, että siinä on valkosipulisatoasi, mutta tarkemman tutkailun jälkeen osoittautuivat kauniiksi marengeiksi.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katosivat jo parempiin suihin :). Vähän on kyllä valkosipulin mallisia :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...