keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tarte Flambée Kanttarelleillä


Tarte Flambée on ranskalainen versio pizzasta Alsacen alueelta. Olen muutamaan kertaan tehnyt tätä herkkua ja tällä kertaa päätin lisätä joukkoon syksyn sienisatoa. Kokeilu oli erittäin onnistunut, mutta seuraavalla kerralla voisi kanttarellit jättää hiukan isoimmiksi paloiksi.

Yleensä Tarte Flambéeseen lisätään pekoni raakana, mutta silloin lopputulos on aika rasvainen. Paistoin siis pekonikuutiot pannulla ja valutin talouspaperin päällä ennen lisäämistä. Kanttarellit taas kannattaa paistaa, ettei pohja vetisty sienistä irtoavasta nesteestä.

Pohjaan käytin hyväksi havaittua luotto-ohjettani ja hyvää tuli tälläkin kertaa. Juustoksi valikoitui  emmental, koska sitä sattui kaapista löytymään. Tarte flambéeseen voi käyttää myös guyere-, paarmesaan- tai jopa racklette- juustoa.

Perinteisessä versiossa ranskankerma maustetaan yleensä mustapippurilla, suolalla ja raastetulla muskottipähkinällä ennen tarteen lisäämistä. Itse päädyin maustamaan pinnan tuoreella timjamilla ja mustapippurilla.

Ajattelin osallistua tällä reseptillä kuukauden ruokahaasteeseen, jos Tarte Flambée täyttää haasteen piirakka kriteerin. Saa nähdä miten käy.

Tarte Flambée kanttarelleillä:
1 annos pizza taikinaa
150g pekonia
2 sipulia
1 prk ranskankermaa
150g raastettua emmentalia
5 dl kanttarellejä
kourallinen tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä

Valmista pizza taikina ohjeen mukaan. Paras taikina tulee, kun taikina kohoaa jääkaapissa yön yli.

Kuutioi pekoni ja paista pannulla. Älä paista ihan rapeaksi, muuten pekoni kärähtää uunissa. Nosta pekonit pannusta talouspaperin päälle valumaan.

Kaada ylinmääräinen rasva pois, mutta jätä hiukan sipulien kuullottamista varten. Kuori sipuli ja leikkaa puoliksi. Leikkaa ohuita viipaleita. Kuullota hetki pannussa.

Lisää pannuun puhdistetut ja hiukan pienityt kanttarellit ja jatka paistamista vielä muutama min. Kaulitse taikina pellin kokoiseksi. Levitä pohjan päälle ranskankermaa, koko purkkia ei välttämättä tarvita.

Ripottele ranskankerman päälle juustoraaste. Lisää pekoni, sienet ja sipulit. Irroita timjamista lehdet ja ripottele pinnalle. Mausta vielä mustapippurilla.

Paista 250C 10-15min, kunnes juusto on kullankeltainen. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

8 kommenttia :

  1. Oi mitä herkkua ja ilman muuta tällä on mukana haasteessa :)

    VastaaPoista
  2. No kiva, että täyttää piirakka kriteetin :).

    VastaaPoista
  3. Voi että mikä herkku! Menee ehdottomasti testaukseen!:) Kanssasyöjä tulee ihastumaan.:)

    VastaaPoista
  4. Tätä pitää kokeilla, kunhan vain taas pääsen ensin sienimetsälle. Tai voisihan pakastimestakin käyttää loppuja viime vuotisia. Vähän vaihtelua tomaattikastikkeisille pizzoille.:)

    VastaaPoista
  5. Kesällä söimme Alsacessa mielettömän hyviä tarte flambeita. Niissä oli ohut rapea pohja ja ohukainen täyte. Ranskankerma on jo ostettu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä tätä herkkua meillä tehdään aina syksyisin ja tällä kertaa tosissaan kanttarelleillä höystettynä. Joskus pitäisi kyllä päästä paikan päälle maistamaan aitoa versiota :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...