lauantai 25. elokuuta 2012

Avocadosalaatti seesamikastikkeella ja karkkipekonilla


Pyhäniemessä vietetystä hääpäivästä lähtien on mielessä pyörinyt salaatin kruunannut seesamivinegretti. Torstaina ilahduin hesarin ruoka osiota lukiessani Seesamkastikkeen ohjeesta, sitä piti heti päästä kokeilemaan. Koko kesän ajan on pitänyt myös kokeilla avokado-pekoni yhdistelmää salaatissa ja onneksi mieleeni muistui Kulinaarimuruja -blogissa kokattu "karkki"pekoni. Siinä siis lyhykäisyydessään tämän ohjeen ajatuskuvio ;D ja hyvää muuten oli.


Salaatti:
1 ruukku salaattia
kourallinen babypinaattia
2 avokadoa
kourallinen paahdettuja cashewpähkinöitä
1 verigreippi
tilkka limemehua

See­sa­mi­kas­ti­ke:
2 rkl rypsiöl­jyä
2 rkl paah­det­tua see­sa­mi­öl­jyä
2 rkl see­sa­min­sie­me­niä
2 rkl li­met­ti­me­hua
1/2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta tai te­riya­ki­kas­ti­ket­ta
1 tl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria
ri­paus vas­ta­rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Huuhdo salaatti ja pinaatti. Viipaloi avokadot ja purista limeä päälle ettei pinta tummu. Kuori verigreippi ja leikkaa lohkoiksi. Asettele salaatti ainekset vadille. Sekoita kastikkeen aineet ja ripottele salaatin pinnalle.

Karkkipekoni:
paketti pekonia
ruokokidesokeria

Laita pekonit leivinpaperin päälle pellille. Ripottele hiukan ruokokidesokeria pekonien pinnalle. Paista uunissa 225C n.6min. Käännä pekonit ympäri ja ripottele hiukan sokeria pinnalla. Paista vielä 225C n.6min. Vahdi haukkana etteivät pääse palamaan ;D. Anna jäähtyä ja rapsakoitua hetki ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...