Merirosvojuhliin piti tulla tätä voileipäkakkua, mutta suunnitelmat vaihtuivat lennossa kun sain idean käyttää yhtenä täytteenä tapenadea. Lopputuloksena oli siis yhden kakun sijaan kaksi, hyvä niin muuten olisi loppunut kesken. Itse kuulun voileipäkakkujen ystäviin, miehestä puhumattakaan, joten meillä niitä väsätään melkein joka juhliin. Ideat laivavoileipäkakkujen koristeluun löysin Puolialastonkokki -blogista. Tapenade ohje on peräisin hs.fi/ruoka sivuilta. Tapenadea täytyy tehdä pian uudestaa, ollut vähän aikaa unohduksissa ja ai että se on niiiin hyvää.
Tapenade täyte:
200 g mustia oliiveja (käytin kalamata oliiveja)
4 rkl kapriksia
(3 sardiinifileetä) meillä ei laitettu
2 valkosipulin kynsi
1:n sitruunan mehu
4 rkl tuoretta basilikaa
mustapippuria
1 dl oliiviöljyä
Laita oliiviöljyä lukuunottamatta kaikki aineet monitoimikoneeseen ja
hienonna. Lisää öljy tipottain koneen käydessä. Täyte riittää kahteen kakkuun.
Tzatziki-tapenade voileipäkakku (10:lle):
20 palaa paahtoleipää reunat poistettuna
1/2 annosta tapenade täytettä
tzatzikitäyte:
1/2 kg turkkilaista jogurttia
1 iso kurkku karkeasti raastettuna, suolattuna ja hyvin valutettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna (ei valkosipulinpuristimella murskattuna tulee liian vahvaa)
200g feta juusto hienonnettuna
3 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria
halutessasi tuoretta/kuivattua minttua
kasvislientä kostutukseen
Sekoita tzatzikitäytteen ainekset hyvin sekaisin. Aseta 4 palaa paahtoleipää peräkkäin ja kostuta. Lisää kerros tzatzikitäytettä. Aloita seuraava kerros 1/2 paahtoleivällä. Kostuta ja lisää 1/2 tapenade täytteestä. Lisää 4 paahtoleipää päälle ja kostuta. Lisää kerros tzatzikitäytettä. Aloita seuraava kerros taas 1/2 paahtoleivällä, kostuta ja lisää loput tapenadesta. Lisää vielä kerros paahtoleipää ja kostuta. Kääri voileipäkakku leivinpaperiin ja folioon. Laita yönyli jääkaappiin kevyen painon alle. Leikkaa halutessasi voileipäkakun toinen pää laivan keulaksi.
Kuorrutus:
loput tzatzikitäytteestä
200g maustamatonta tuorejuustoa
Sekoita kuorrutus ainekset ja leviä kakun pinnalle
Koristeet:
kurkkua viipaleina
fetaa kuutioituna
oliiveja
Koristele haluamallasi tavalla.
Aurinkokuivattutomaatti-tapenade voileipäkakku:
20 palaa isoa paahtoleipää reunat poistettuna
1/2 annos tapenade täytettä
kasvislientä kostutukseen
Aurinkokuivattutomaattitäyte:
16 aurinkokuivattua tomaattia (tai enemmän halutessasi) hienonnettuna
1/2 kiloa turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
iso kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa ja pippuria
Sekoita täytteen ainekset hyvin.
Asettele 4 paahtoleipää perekkäin, kostuta ja lisää aurinkokoivattutomaatti täytettä. Aloita seuraava kerros 1/2 paahtoleivällä ja kostuta. Levitä 1/2 tapenade täytteestä. Lisää kerros paahtoleipää ja kostuta. Levitä kerros tomaattitäytettä. Aloita taas kerros 1/2 paahtoleivällä ja kostuta. Levitä loput tapenade täyteestä. Lisää vielä kerros paahtoleipää ja kostuta. Kääri voileipäkakku
leivinpaperiin ja folioon. Laita yönyli jääkaappiin kevyen painon alle. Leikkaa halutessasi voileipäkakun toinen pää laivan keulaksi.
Kuorrutus:
Loput aurinkokuivattutomaatti täytteestä
200g maustamatonta tuorejuustoa
Sekoita kuorrutusaineet ja kuorruta levitä kakun pinnalle.
Koristeet:
tuoretta basilikaa
1/2 kirsikkatomaatteja
oliiveja leikattuna renkaiksi
Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti