perjantai 24. elokuuta 2012

Munakoisoa hunajalla ja chilillä


Soppakellarissa tehtiin hunajalla ja chilillä glaseerattua munakoisa ja täytyy sanoa, että himo iski samantien reseptiä lukiessa. Onneksi kaapissa sattui olemaan munakoiso, tosin vain yksi joten itse puolitin ohjeen. Niin herkullista. Munakoisot olivat meillä arkiruoan piristävänä lisukkeena. Ainekset sopivat myös hyvin tällä viikolla valloillaan olleeseen flunssan häätämiseen.

4:lle
900 g munakoisoa
80 ml öljyä
2 valkosipulin kynttä, murskattuna
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl sambal oelekia
90 g hunajaa
2 tl tomaattipyrettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl riisiviinietikkaa ( kaapista ei löytynyt käytin punaviinietikkaa)
1/4 tl seesamiöljyä (minulla taisi lorahtaa 1/2tl, se vaan on niin hyvää)

Lohko munakoisot ja laita pellille. Pirskottele 2/3 öljystä munakoisoille. Paahda uunissa 200C 15min. Käännö koisot ja paista vielä 15min. Sekoita koisojen paistuessa loput ainekset keskenään myös loppu öljy. Ota koisot pois uunista ja laita kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita. Nosta takaisin pellille ja paista 200C n.8min. Tarjoile.

Munakoisot olivat oiva piristys arkiruoalle. Usein juuri arkiruoka neuvoja minulta pyydetään, joten tässä helppo arki "broilericurry" ja jeera porkkana -ohjeet myös.

Broilericurry (4:lle)
2 rkl öljyä

400g broilerin rintafileitä suikaleiksi leikattuna
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl garam masala mausteseosta
1 tl kurkumaa
3 cm pala inkivääriä raastettuna
500g tomaattimurskaa
(vettä tarvittaessa)

Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipulit ja mausteet. Paista muutama min. Lisää inkivääri ja jatka hetki paistamista. Lisää broilerin suikaleet ja ruskista ne. Lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä 15min tai riisin keittämisen ajan. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja tarjoile riisin kera.

Vinkki: Riisistä saa keltaista lisäämällä 1tl kurkumaa keitinveteen. Curry ei kannata tähän tarkoitukseen käyttää kurkumalla tulee paljon parempi väri.

Jeera porkkanat
500g porkkanoita
2 rkl öljyä
2 tl jeeraa

Kuori porkkanat ja leikkaa vinoiksi lanteiksi. Sekoita öljy ja jeera. Laita porkkanat uunivuokaan. Sekoita öljy-mausteseos porkkanoihin. Paista uunissa 200C 30-40min.

2 kommenttia :

  1. Voi vitsit, nam! Kaapista löytyisi sambal oelekia, tomaattipyrettä, valkosipulia.. vain munakoiso puuttuu! Näyttää ja kuulostaa ihan super hyvältä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvää oli ja vielä ehtii hyvin kauppaan :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...