keskiviikko 1. elokuuta 2012
Pyhä yksinkertaisuus
Yksinkertainen ruoka tuoreista kasviksista on vain niin hyvää. Tämä oli ehdottomasti paras lounas koko viikon aikana. Kesäkurpitsa idean nappasin Chicling -blogista ja tomaatti-sipulisalaatti on kuulunut herkkuihini mieheni myötä. Kesäkurpitsat olivat niiin hyviä, että niitä teen taatusti toistekkin. Munakas on oiva lounasvalinta silloin kun kaapit huutavat tyhjyyttä ja lapset nälkää ;D. Munakkaaseen en yleensä laita muuta kuin 1rkl kermaa/muna, suolaa ja pippuria sekä jos kaapissa sattuu olemaan niin raastettua parmesania.
Kesäkurpitsa lastut
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Pese kesäkurpitsa hyvin ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Yhdestä kesäkurpitsasta tulee kaksi pellillistä. Ei kannata laittaa liian tiivisti silloin ei tule rapeita lastuja. Laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele oliiviöljy päälle ja mausta. Paista uunissa grillivastuksen alla kunnes viipaleet hiukan ruskistuneet. Nauti!
Tomaatti-sipulisalaatti
4 tomaattia viipaloituna
1 iso uusi punasipuli viipaloituna
kourallinen basilikaa hienonnettuna
2 rkl balsamicoa
2rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustpippuria myllystä
ripaus sokeria
Sekoita tomaatit, sipuli ja basilika kulhossa. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaattiin. Sekoita ja anna maustua ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Yksinkertainen nyt vaan on parasta. Tämä lounaan söisin mielellään!
VastaaPoistaTurhan usein jää muistamatta :)
VastaaPoista