maanantai 6. elokuuta 2012

Sinfoninen Picnic goes America, täydellinen hääpäivä


Vietimme lauantaina 6v. hääpäiväämme Pyhänimen kartanossa Hollolassa, jossa järjestettiin nyt kolmannen kerran Sinfoninen Picnic. Lapset oli jätetty isovanhempien hoiviin mökille.Osallistuimme tapahtumaan ensimmäisen kerran ja sen kyllä huomasi. Konkareilla oli mukanaan retkituoleja, istuinpehmusteita, vilttejä ja tietysti myös ne picnic eväät. Erehdyimme luulemaan, että alueelle ei omia eväitä ja juomia ole suotava viedä, mutta tämä koskikin vain juomia. Ensi kerralla vahingosta viisastuneina loihditaan mukaan myös eväät ja muut picnic varusteet mukaan.


Saavuimme paikanpäälle jo paria tuntia ennen konsertin alkua. Halusimme nauttia miljööstä, syödä ja käväistä katsastamassa taidenäyttely ennen konsertin alkua. Näin oli ajatellut moni muukin ja parhaat picnic paikat oli jo valloitettu.

Tapahtumasta sai ostaa ruoka-annoksia (15€), viiniä, kuohuviiniä, vissyä, olutta ja kahvilassa oli myös valikoimaa. Tarjolla oli kaksi vaihtoehtoa Toast Skagen tai Maalaissalaatti ankanrinnalla. Valitsimme molemmat maalaissalaatin ja annos oli positiivinen yllätys. Varovainen arvioni on, että annoksia olisi mennyt ainakin 400. Aikaisemmin samanlaisissa volyymeissä ruoka on ollut pettymys, mutta ei onneksi tällä kertaa. Annoksen herkullisin osuus oli paahdetuista seesaminsiemenistä tehty kastike. Sitä täytyy yrittää tehdä kotonakin. Pettymyksen tuotti tosin salaatin kanssa tarjottu leipä, joka oli ala-arvoista kaupan pussileipää. Ison ylistyksen tajoilun järjestäjälle annan oikeista viinilaseista! Punaviini ja kuohuviini olivat myös ilahduttavan laadukkaita (7€/lasi).


Koko päivän oli satanut ja taivas oli todella pilvinen. Kun siirryimme paikoillemme istumaan (epämukaville) puupenkeille tulikin jo muutama pisara, olimme onneksi varustautuneet vedenpitävillä takeilla ja jättimäisellä sateenvarjolla. Kun konsertti alkoi Sinfonia Lahden ja Santtu Rouvalin johdolla pilvet väistyivät kuin taikaiskusta ja aurinko rupesi paistamaan.

Seuraavaksi lavalle saapui Iiro Rantala, joka esitti mm. Rhapsodi in Blue Sinfonia Lahden kanssa Santtu Rouvalin johdolla. Rhapsodi in blue oli todella mahtavaa kuultavaa.

Väliajalla siirryimme nurmikolle istumaan takkiemme päälle, penkeillä istuminen oli nimittäin aika kamalaa.  Väliajan jälkeen oli vuorossa sopraano Marika Tepponen ja omaksi suosikikseni nousi iki-ihana Summertime. Konsertin päätti orkesterille sovitettu West Side Story, jota kuuntelin silmät kiinni nauttien. Se nousi koko konsertin kohokohdaksi. Konsertin jälkeen voi riemumielin yhtyä muiden Santtu Rouvalin ylistäjien joukkoon.

Aivan mahtava LAADUKAS tapahtuma, jossa kaikki järjestelyt pelasivat todella hyvin. Samankaltaisia tapahtumia toivoisin enemmän suomen suveen. Täydellisen hääpäivän jälkeen voin todeta, että olen hiukan kateellinen vanhemmilleni, jotka pääsevät ensi lauantaina Pyhäniemeen Jaloa Metallia konserttiin (Karita Mattila, Apocalyptica, Sinfonia Lahti ja Hannu Lintu). Lippuja oli vielä jäljellä, jos kiinnostus heräsi.


Illalla saunan jälkeen nautimme vielä herkkukorin sisällöstä. Kaikki viiniä lukuunottamatta ostettiin mökkimatkan varrelta Mäntsälän Juustoportista. Vinkkinä muille Valma ja Ruusumarmelaadi sopivat yhteen vaarallisen hyvin.

2 kommenttia :

  1. Onpa ihanan kuuloinen tapahtuma, ihana tapa viettää hääpäivää :)

    VastaaPoista
  2. Mietittiin kumpi tapahtuma on parempi Puisto Blues vai Sinfoninen Picnic, pädyttiin siihen, että molempiin on päästävä :D. Mies on varmaan myös tyytyväinen ettei tarvitse hääpäivä ohjelmia enää miettiä ;).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...