keskiviikko 22. elokuuta 2012

Valkosuklaa-mustikkamuffinit


Esikoisen suurta herkkua on valkosuklaa, joten luonnollisesti sitä toivottiin myös muffineihin. Muffinit olivat erityisen herkullisia, joten päätin ohjeen julkaista. Pinnasta tuli ihanan rapsakka ja muffini oli kuitenkin sisältä mehevä. Ohjeen muokkasin tästä Marien ohjeesta.



12kpl
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
100g valkosuklaata
2 dl mustikoita (pakaste)

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vinkki: munat saa nopeasti lämpöisiksi laittamalla ne kulhoon  kuumaan veteen 10min ennen vatkausta (kuorineen huom.). Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Lisää taikinaan noin kolmessa erässä vuorotellen rasvaa, jauhoja ja kermaa. Seoita kevyesti käännellen. Lisää valkosuklaa ja mustikat kääntele taikinan joukkoon varovaisesti. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Itse voitelen muffinivuoan ja laitan vielä paperiset muffinivuoat pohjalle. Paista 200C n.15-20min.

4 kommenttia :

  1. Nähtyäni postauksen otsikon tuli heti mieleen Marien valkosuklaa-mustikkamuffiniohje.. Ja samaahan olit käyttänyt myös! Huippuohje mikä kestää vuosia täällä blogimaailmassa. Samalla vaan ihmettelen miksi itse en ole sitä blogannut, monia kertoja kuitenkin ohjetta on tullut käytettyä ;) Suussasulavia ja kivannäköisiä herkkupaloja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin itsekkin kun tajusin, että Marien blogista on aika paljon tullut tehtyä muttei koskaan blogattua. Säilyy hyvät ohjeet näin itselläkin paremmin mielessä.

      Poista
  2. Mä taisin tehdä tuolla Marien reseptillä muuten mansikka-valkosuklaamuffinsseja tuossa taannoin. Minullakin jäi ne jostain syystä bloggaamatta, vaikka olivat iha superhyviä. Ehkä pitkääkin ottaa uusinta näillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, sain niiden voimalla väsyneet lapset lahjottua kävelemään reippaasti kotiin asemalta :D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...