Mikä olisi leppoisampi ja herkullisempi tapa viettää
sunnuntaita kuin vohvelibrunssi? Ei sitten kyllä mikään. Vohvelit maistuvat
suolaisilla ja makeilla täytteillä niin pienille kuin suurillekin brunssi
vieraille. Kun koko brunssi on rakennettu käyttäen Alpron pehmeän täyteläistä, ei omatuntokaan soimaa näiden
herkuttelujen jälkeen.
Ruokablogeissa
on pitkin vuotta herkuteltu sunnuntaisin Alpron aamiaisilla ja brunsseilla.
Viime viikolla aamiaista nautittiin Liemessä –blogissa ja ensi sunnuntaina aamiaisvinkkejä
voi löytää Belle Baie –blogista.
Luulisin,
että vegaanit vohvelit onnistuvat kun vain jättää munat pois. Tosin kävin Jennin tavoin lunttaamassa tämän tiedon Chocochilin -blogista. Jos haluat tarjota
brunssilla vohveleita 4:lle hengelle makeilla ja suolaisilla täytteillä tuplaa
vohvelitaikina.
Leppoisaa ja herkullista sunnuntaiaamua kaikille!
Vohvelit:
n. 6 kpl
3
dl Alpro pehmeän täyteläinen maustamatonta
2
½ dl lettu- ja vohvelijauhoja
2
tl leivinjauhetta
2
munaa
2
rkl rypsiöljyä
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon Alpron pehmeän täyteläinen. Vatkaa
munien rakenne rikki ja lisää taikinaan. Lisää vielä rypsiöljy ja sekoita
hyvin. Anna taikinan turvota 20min. Voitele vohvelirauta tarvittaessa öljyllä. Paista vohvelit vohveliraudalla.
Ananastäyte:
½
tuore ananas
n.
2 dl Alpro pehmeän täyteläinen maustamatonta tai vaniljaa
hunajaa
tai vaahterasiirappia
1
dl kookoshiutaleita
Kuori
ananas ja leikkaa keskeltä puumainen osa pois. Paloittele ananas. Paahda
kookoshiutaleita kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen kunnes saavat hiukan
väri. Laita vohvelille ensin Alpro pehmeän täyteläistä. Lisää päälle
ananaspaloja ja ripottele pinnalle paahdettuja kookoshiutaleita. Viimeistele annos hunajalla tai
vaahterasiirapilla.
Tzatziki:
½
purkkia Alpro pehmeän täyteläinen
maustamatonta
1
kurkku
1-2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2
rkl sitruunan mehua
kourallinen
tuoretta minttua hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
myllystä
Laita
Alpro pehmeän täyteläinen valumaan suodatin pusseilla vuorattuun
lävikköön. Jos teet molemmat suolaiset
täytteet voit laittaa koko purkin valumaan ja puolittaa annoksen valutuksen
jälkeen. Anna valua n. 4 tuntia.
Kaavi
Alpro pehmeän täyteläinen kulhoon. Pese kurkku ja raasta karkealla terällä raasteeksi.
Purista huolella ylimääräinen neste pois kurkkuraasteesta. Lisää kulhoon ja
mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu, hienonnetut valkosipulit
ja hienonnettu minttu. Sekoita ja anna maustua
jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Paahdettu paprikatahna:
½
purkkia Alpro pehmeän täyteläinen maustamatonta
2
punaista paprikaa
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1
rkl sherryviinietikkaa
ripaus
cayannepippuria
suolaa
mustapippuria
myllystä
Laita
Alpro pehmeän täyteläinen valumaan suodatin pusseilla vuorattuun
lävikköön. Jos teet molemmat suolaiset
täytteet voit laittaa koko purkin valumaan ja puolittaa annoksen valutuksen
jälkeen. Anna valua n. 4 tuntia.
Puolita
paprikat ja poista siemenet sekä kannat. Laita paprikan puolikkaat uunivuokaan
kuoripuoli ylöspäin. Paahda uunissa grillivastuksen alla kunnes kuori muuttuu
mustaksi. Laita paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna olla noin 15 minuuttia ja poista
paprikoista sen jälkeen kuoret. Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi.
Laita paprikakuutiot ja Alpro pehmeän täyteläinen kulhoon. Lisää hienonnettu valkosipuli, viinietikka ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Yhteistyössä Alpro |
Kyllä mä voisin koska tahansa aamuni aloittaa vohveleilla,nam :)
VastaaPoistaVarmaan aika moni muukin :)
Poista