Paljastetaan seuraavaksi ”salaisia” sukureseptejä eli
Havukkojen sinapin ohje. Suku on onneksi
niin pieni, ettei kovin moni ole minulle närkästynyt tästä paljastuksesta.
Sinappi oli edesmenneen isoäitini eli mummin bravuuri. Sukuun ei ollut asiaa,
jos tämä sinappi ei maistunut. Mies siis onneksi läpäisi testin tykkäämällä sinapista.
Sinappi on hiukan tymäkkää tavaraa eli monesti on
ruokapöydässä tuijotettu vieraiden ilmeitä ensimmäisen suullisen jälkeen ja
usein saatu hyvät naurut. Sinapin tulisuus riippuu pitkälti sen keittoajasta,
eli jos annat sinapin kiehua muutaman minuutin pidempään, tulee sinapista
vielä vahvempaa.
Tämä sinappi tuo mieleen niin paljon muistoja lapsuudesta,
että jo senkin takia on sinappia keitettävä myös omaan jääkaappiin.
Rehellisesti voin myös sanoa ettei kaupasta löydy tämän veroista sinappia,
tosin dijon kuuluu myös suosikkeihini. Aikaakaan sinapin tekemiseen ei juurikaan tärväänny eli reippaasti vaan sinapin keittoon.
Havukkojen Sinappi:
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 prk (100g) sinappijauhetta (colman's)
2 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl väkiviina etikkaa
Laita kattilaan kerma, kananmuna, sinappijauhe ja sokeri. Nosta levylle ja sekoita vispilällä koko ajan. Anna kiehahtaa kunnolla ja nosta kattila pois levyltä. Sekoita veteen etikka ja kaada seos sinapin joukkoon. Sekoita hyvin ja purkita sinappi. Anna sinapin tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Itse tehty sinappi on parasta, kaupan Dijon siinä ihan kintereillä.:) Useimmiten sinappia tulee tehtyä itse vain jouluksi, vaikka valmistus onkin nopeaa ja helppoa. Mutta maistuu sitten sitäkin paremmalta joulupöydässä, kun vuoden on sitä odotellut. Ja omatekoisen pitääkin olla tymäkkää.:)
VastaaPoistaMeillä myös usein vain jouluksi tehdään, mutta nyt ajattelin kyllä ryhdistäytyä ja tehdä useammin. On se vaan sen verran parempaa :).
PoistaKuinka kauan kotitekoinen sinappi mahtaa säilyä?
VastaaPoistaOhjeissa näkee usein säilyvyydeksi määritetyn 2 viikkoa. Meillä syödään usein kuukauden verran saman satsin sinappia, sen kauemmin ei siitä syötävää riittäisikään :).
PoistaIhanaa sinappia, tykkään kanssa vahvoista. Viime vuonna tein puolukkasinappia, sekin oli hyvää kalkkunan kanssa. :)
VastaaPoistaNo niin pitääkin. Minäkin tein pari eri versiota tästä ohjeesta, mutta niistä lisää myöhemmin ;)
Poista