keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Havukkojen Sinappi

Paljastetaan seuraavaksi ”salaisia” sukureseptejä eli Havukkojen sinapin ohje.  Suku on onneksi niin pieni, ettei kovin moni ole minulle närkästynyt tästä paljastuksesta. Sinappi oli edesmenneen isoäitini eli mummin bravuuri. Sukuun ei ollut asiaa, jos tämä sinappi ei maistunut. Mies siis onneksi läpäisi testin tykkäämällä sinapista.


Sinappi on hiukan tymäkkää tavaraa eli monesti on ruokapöydässä tuijotettu vieraiden ilmeitä ensimmäisen suullisen jälkeen ja usein saatu hyvät naurut. Sinapin tulisuus riippuu pitkälti sen keittoajasta, eli jos annat sinapin kiehua muutaman minuutin pidempään, tulee sinapista vielä vahvempaa.

Tämä sinappi tuo mieleen niin paljon muistoja lapsuudesta, että jo senkin takia on sinappia keitettävä myös omaan jääkaappiin. Rehellisesti voin myös sanoa ettei kaupasta löydy tämän veroista sinappia, tosin dijon kuuluu myös suosikkeihini. Aikaakaan sinapin tekemiseen ei juurikaan tärväänny eli reippaasti vaan sinapin keittoon.

Havukkojen Sinappi:

2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 prk (100g) sinappijauhetta (colman's)
2 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl väkiviina etikkaa

Laita kattilaan kerma, kananmuna, sinappijauhe ja sokeri. Nosta levylle ja sekoita vispilällä koko ajan. Anna kiehahtaa kunnolla ja nosta kattila pois levyltä. Sekoita veteen etikka ja kaada seos sinapin joukkoon. Sekoita hyvin ja purkita sinappi. Anna sinapin tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.


6 kommenttia :

 1. Itse tehty sinappi on parasta, kaupan Dijon siinä ihan kintereillä.:) Useimmiten sinappia tulee tehtyä itse vain jouluksi, vaikka valmistus onkin nopeaa ja helppoa. Mutta maistuu sitten sitäkin paremmalta joulupöydässä, kun vuoden on sitä odotellut. Ja omatekoisen pitääkin olla tymäkkää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös usein vain jouluksi tehdään, mutta nyt ajattelin kyllä ryhdistäytyä ja tehdä useammin. On se vaan sen verran parempaa :).

   Poista
 2. Kuinka kauan kotitekoinen sinappi mahtaa säilyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeissa näkee usein säilyvyydeksi määritetyn 2 viikkoa. Meillä syödään usein kuukauden verran saman satsin sinappia, sen kauemmin ei siitä syötävää riittäisikään :).

   Poista
 3. Ihanaa sinappia, tykkään kanssa vahvoista. Viime vuonna tein puolukkasinappia, sekin oli hyvää kalkkunan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pitääkin. Minäkin tein pari eri versiota tästä ohjeesta, mutta niistä lisää myöhemmin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...