keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Isänpäivä illallinenIsänpäivää juhlittiin brunssilla ja illallisella. Illallinen aloitettiin pehmeällä maa-artisokkakeitolla, joka viimeisteltiin voissa paistetuilla kanttarelleillä, yksinkertaista ja herkullista. Isänpäivän illallisen menu oli seuraava: Maa-artisokkakeittoa kanttarelleillä, Poron ulkofilettä portviinikastikkeella, vuohenjuustoperunamuussia ja paahdettuja raita- ja keltajuuria.

Aloitetaan maa-artisokkakeitosta. Keiton kanssa kävi hiukan hassusti eli maa-artisokat piti alunperin keittää kanaliemessä, mutta olin tyystin unohtanut fondin loppuneen eikä pakkasessakaan ollut valmista lientä. Kylmän rauhallisesti korvasin kanaliemen riistafondilla.

Hiukan hirvitti jyrääkö vahva liemi maa-artisokan maun kokonaan alleen, mutta onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Taisin lisätä fondia tarpeeksi varovaisesti. Kanttarellit sopivat kyllä taas niin hyvin maa-artisokan kanssa yhteen, että tätä yhdistelmää on kokeiltava yhä uudestaan.

Maa-artisokkakeitto:

alkukeittona 4-5:lle
500g maa-artisokkia
kana- tai riistalientä = vettä & riistafondia n. 2 tl
2 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
2 dl (pakastettuja) kanttarellejä
nokare voita

Kuori ja lohko maa-artisokat, laita kattilaan. Kaada riistälientä niin, että maa-artisokat miltei peittyvät. Keitä kypsiksi. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Paista sulaneita kanttarellejä voissa pannulla muutama minuutti, mausta suolalla ja pippurilla. Annostele keitto lautasille ja viimeistele paistetuilla kanttarelleillä.

4 kommenttia :

 1. Kunnon kermainen maa-artisokkakeitto! Siinä on sitä makua. Sillä saa isän ku isän onnelliseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa-artisokassa on kyllä mahtava maku ja kermahan ei tunnetusti koskaan tee huonoa :D

   Poista
 2. Oletko koskaan kokeillut keittää maa-artisokkia liemen sijaan täysmaidossa? Siitä tulee ihan täydellistä keittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkinnut olen monta monituista kertaa, mutta maidon keittäminen ja minä ei oikein sovita jostain syystä yhteen eli hiukan on tullut epäonnistumisia :D. Ehkä tästä joku päivä rohkaistutaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...