torstai 7. marraskuuta 2013

Hävikkiviikon kurpitsasämpylät


Hävikkiviikon kunniaksi kurpitsamuussin jämät muuttuivat herkullisiksi sämpylöiksi iltapalalle. Kurpitsa antoi mukavaa makua ja väriä sämpylöihin. Piimäpurkin sekä salaattisiemen pussin loput pääsivät myös käyttöön. Muussien ja kasvissosekeittojen loput hyödynnetään usein meillä juuri rieskoissa ja sämpylöissä.

Kurpitsasämpylät:
n. 7kpl
2 dl kurpitsamuussia
1 dl piimää
1/3 pkt hiivaa
2 rkl hunajaa
suolaa
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
pinnalle salaattisiemen sekoitusta

Sekoita kutpitsamuussi ja piimä hyvin. Kuumenna mikrossa kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää hunaja ja suola.

Lisää kaurahiutaleet ja sekoita hyvin. Alusta vehnäjauhot joukkoon ja loppuvaiheessa lisää öljy. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla n. 40min.

Vaivaa ilmat pois taikinasta ja jaa taikina n. 7 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele siemeniä pinnalle ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

Paista 225C n. 12 minuuttia. Herkuttele!

Kurpitsamuussin voi korvata myös pelkällä kurpitsasoseella.

2 kommenttia :

  1. Sämpylät näyttää niin ihanilta, että tekisi mieli tehdä kurpitsamuusia ihan vaan näiden vuoksi :)

    VastaaPoista
  2. Ne oli kyllä niin hyviä, että muussia tai sosetta kannattaa kyllä ihan vaan näitäkin varten tehdä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...