sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Grillattu lammas osa3



Juhannusaaton lampaanviulusta on riittänyt moneksi. Viimeiset rippeet herkullisesta lampaasta nautittiin libanonilaisen Fattoush salaatin kera. Salaattiin upposi hyvin myös edellisenä päivänä yli jääneet pitaleivät. Uusi annos herkullista Hummusjogurttia piti myös tehdä. Tilasimme ennen pääsiäistä kokonaisen karitsan Veräjaahon tilalta, suosittelen lämpimästi.

Fattoush
(ohje on yhdistelmä Maalaisunelma 5/2012 lehden ja Arabialainen keittiö keittokirjan Fattoush ohjeista)
2 pitaleipää
oliiviöljyä paistamiseen
1 kurkku
4 tomaattia
1 nippu retiisejä
1/2 ruukku mintunlehtiä
1 ruukku lehtipersilijaa hienonnettuna
2 uutta sipulia
2 uutta punasipulia
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynsi puristettuna
1/2 dl sitruunanmehua
sormisuolaa
vastajauhettua mustapippuria

Leikkaa leivät pieniksi paloiksi ja paista öljyssä pannulla rapeiksi. Kuutioi kurkku, tomaatit ja sipulit. Viipaloi retiisit. Sekoita vihannekset, yrtit, sitruunanmehu, oliiviöljy ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki ennen tarjoilua. Lisää paistetut leivät salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...