lauantai 28. heinäkuuta 2012

Ex-tempore retki ja eväät Korkeasaareen



Raksa hommat tuli valmiiksi odotettua aikaisemmin, joten päätimme ex-tempore lähteä eräänä iltapäivänä koko perhe kohti Korkeasaarta. Kolmen lapsen kanssa ex-tempore tarkoittaa tosin 2h valmisteluja ennen starttausta "villlin" nuoruuden 15min sijaan :D.

Iltapäivä oli aivan loistava aika olla Korkeasaaressa. Olimme perillä neljän aikaa ja suurin osa vierailijoista oli poistumassa. Lapset saivat rauhassa ihmetellä eläimiä ilman tungosta. Kuva on taas mitä on, mutta kolmen vauhtihirmun kanssa kun on liikkeellä ei pahemmin kuvakulmia tai mitään muutakaan mietitä ;).

Kaupasta kävin nappaamassa voitaikina paketin, rieskoja ja muita tarpeita. 45min ja eväät olivat valmiit. Lasten pasteijoissa oli nakkeja, ketsuppia ja juustoraastetta, myös ripaus oreganoa. Rieskarullat isommat lapset askartelivat itse ja niihin tuli margariinia, juustoa, kinkkua ja kurkkua. Ja sitten ne aikuisten versiot:

Rieskarullat:
rieskoja
pippurituorejuustoa (Apetit)
pepperonimakkaraa viipaleina
mozzarellaa viipaleina
salaattia

Levitä tuorejuustoa rieskalle. Lisää muut täytteet pinnalle ja rullaa. Leikkaa puoliksi ja nauti.


Pinaattipasteijat:
1 pkt voitaikinaa
1 muna voiteluun
1 pkt pakaste pinaattia
1 uusi sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
tuoretta tilliä hienonnettuna
kuivattua oreganoa
mustapippuria
suolaa
1 rkl sitruunan mehua
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
fetajuustoa kuutioituna

Sulata taikina. Kuutioi sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää sulatettu pinaatti ja paista hetki. Lisää loput aineet  fetaa lukuunottamatta ja kuumenna. Puolita voitaikina levyt ja laita neliölle muutama tl täytettä. Laita muutama fetajuustokuutiota täytteen päälle. Sulje pasteijat. Voitele munalla ja paista 225 10-15min.






Meillä osasta voitaikinaa loihdittiin lasten riemuksi nakkipasteijoita, joten pinaatti täytettä jäi yli. Loppu täyte päätyi seuraavana päivänä pastakastikkeeksi. Täyteen lämmitin pastakattilassa kun pasta oli jo lävikössä. Muutama ruokalusikallinen keitinvettä, 1/2 dl ruokakermaa ja loppu feta murustettuna joukkoon. Herkkua!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...