maanantai 16. heinäkuuta 2012

Mustikkaiset kierrepullat


Tämä Makulehden 3/2009 ohje on ollut tehtävien listalla jo (liiankin) pitkään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ihania pullia, näitä tehdään taatusti toistekin.


2 1/2 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1 kpl munaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
75 g voita
Täyte
100 g tuorejuustoa
1/2 dl vadelmahilloa
4 dl mustikoita
Voiteluun
1 kpl munaa
Pinnalle
1/2 dl tomusokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet.
Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. 
Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kauli kohonnut taikina levyksi (50 x 35 cm). Levitä päälle hillolla notkistettu tuorejuusto.
Ripottele päälle mustikat ja kääräise rullalle. Nipistele saumakohta tiukasti kiinni. 
Leikkaa tanko 12 palaksi ja nosta palat muffinipellin voideltuihin koloihin.
Anna kohota uudelleen peitettyinä lämpimässä paikassa.

Voitele pullat munalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Siivilöi jäähtyneiden mustikkaiisten kierrepullien päälle tomusokeria.

Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä jäiset marjat ruokalusikallisessa perunajauhoja 
ennen täytteeseen lisäämistä ja ripottele päälle vielä vähän sokeria.
Mielestäni paistoaika myös pitenee jos käyttää pakastemustikoita eli n.5min.

Pieni perunajauholisä tekee pullasta pumpulinpehmeää.

2 kommenttia :

  1. Meillä näistä myös tykättiin paljon...parikin kertaa olen näitä tehnyt paakstemustikoista. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Sen verran herkullinen ohje, että oli jäänyt mieleen 3 vuoden takaa. Onneksi tuli vihdoin ja viimein tehtyä. Täytyy lähteä mustioita poimimaan, että voi tehdä useamminkin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...