sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kesäinen retki Höyryjunalla Porvooseen


Eilen saatiin vihdoin ja viimein nautti taas lämpimästä kesäisestä ilmasta. Sateiden loppuminen osui meille oivaan hetkeen sillä lauantai aamuna lähdin lapsien ja kummieni kanssa höyryjunalla päiväretkelle Keravalta Porvooseen. Ilmojen lämpenemisen oli huomannut moni muukin, sillä juna oli ihan täynnä.

Itse olen joskus alakoulu ikäisenä käynyt lättähatulla Porvoossa ja sen perusteella osasinkin netistä etsi mahdollisia museojuna retkiä. Höyryjuna retket järjestää Stemrail Oy ja lättähattu retket Porvoon museorautatie ry. Höyryjuna retkelle on ainakin mahdollisuus tänä kesänä vielä muutamana viikonloppuna päästä.

Lapset jaksoivat 1,5h matkan todella hyvin. Varsinkin esikoinen 5v. oli niin kiinnostunut kaikesta, että aika ei todellakaan käynyt pitkäksi. Porvoon museorautatiellä on aivan mahtavat maisemat ja rautatie kulkee melkein asutuksen keskellä. Asukkaat seisoivat pihoillaan kameroiden kanssa ja lapsien riemuksi vilkuttivat. Junassa matkaaminen oli kuin olisi päätynyt keskelle suomifilmiä, hanuristi vain puuttui :).


Porvoossa lapset olivat niin innoissaan ja eteneminen aikas vauhdikasta ettei paljoa kameraa ehtinyt käyttämään, mutta tässä muutama räpsäys kauniista vanhastakaupungista. Äitikin sai hyötyliikuntaa kun työnsi tuplamatkarattaita mukulakivikadulla ylämäkeen, huh :).

Todella mukava reissu suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...