tiistai 24. heinäkuuta 2012

Herkullista Munakoisopastaa


Tämä oli jääkaapin tyhjennys pasta, mutta lopputulos oli niiiiin herkullinen, että pakko julkaista. Tätä haluan syödä nimittäin toistekkin. Pientä kesäflunssan poikasta on ollut ilmassa ja siitä syystä päädyin keittelemään tomaattikastiketta. Heräteostoksena ostetut munakoisot piti käyttää ja paketillinen halloumia oli eksynyt jääkaapin perukoille. Ja lopputuksena annos joka pelastaa huonommankin päivän ;). Basilikaa tuli reilusti eli jos ei kuulu suuriin suosikkeihisi niin vähennä määrää esim puoleen.

Tomaattikastike:
2 prk tomaattimurskaa (a 400g)
2 sipulia kuutioituna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kuivattua oreganoa
kuivattua chiliä oman maun mukaan
8 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
tilkka tomaattien öljyä
suolaa, mustapippuria
2 kourallista basilikaa

Kuullota sipuleita öljyssä 5min. Lisää tomaattimurskat ja 1/2 säilyketölkillinen vettä. Lisää oregano, chili, tomaatit ja öljy. Anna hautua miedolla lämmöllä 1h. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää basilika, kuumenna.


Paistettu munakoiso:
2 munakoisoa
suolaa, mustapippuria
öljyä paistamiseen

Kuutioi munakoisot ja laita lävikköön. Suolaa ja anna itkettyä 30min. Huuhtele suolat pois ja kuivaa. Laita pannun pohjalla reilusti öljyä 1,5-2 cm ja kuumenna. Lisää puolet munakoisoista ja paista kullanruskeiksi. Tässä kestää aika kauan n. 8min. Nosta palat talouspaperin päälle valumaan. Paista loput munakoisoista kullanruskeiksi ja valuta myös talouspaperin päällä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ihan mielettömän hyviä! Sekoita puolet tomaattikastikkeen joukkoon.

Paistettu halloumi:
1 pkt halloumia kuutioituna
öljyä paistamiseen
Paista pannulla kullanruskeiksi

Kokoa annos laittamalla keitettyä pastaa lautaselle. Päälle tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle munakoisoa ja halloumia. Tarjoile ja nauti!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...