perjantai 22. marraskuuta 2013

Vaihtoehto Joulukinkulle: Sinappihunnutettu porsaan ulkofilee

Kokonaisen kinkun paistaminen saattaa tuntua liian hankalalta, tai kinkussa voi olla liian paljon syötävää, silloin suosittelen kokeilemaan sinappihunnutettua porsaan ulkofileetä. Tämä resepti sopii myös hyvin pikkujoulu pöytään, niin ei ehdi kukaan kyllästyä joulukinkkuun jo ennen joulua.

Sinappihunnutettu porsaan ulkofilee

Timjami ja possu sopivat vallan mainiosti yhteen ja eihän joulukinkun korvaajaa voi syntyä ilman sinappia. Käytin itse keitettyä sinappia, mutta mainiosti tähän ohjeeseen käy myös dijon- tai kokojyväsinapit. Me herkuttelimme porsaan ulkofilee viipaleilla kylmänä, mutta yhtä hyvin viipaleet voi nauttia lämpiminä. Kun filee maustui jääkaapissa paistamisen jälkeen vuorokauden, taisivat mausteet ehtiä imeytymään lihaan paremmin.

joulukinkun korvike

Sinappihunnutettu porsaan ulkofilee:

6:lle
n. 800g pala porsaan ulkofileetä
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta timjamia
n. 4 rkl sinappia
foliota

Ota porsaan ulkofilee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Ruskista ulkofileen pinta huolellisesti ja mausta suolalla ja pippurilla paistamisen aikana. Suolaa saa laittaa reippaasti, että kokonaisena kypsennettävä ulkofilee imee riittävästi suolaa.

Nosta ulkofilee uunivuokaan ja valele huolellisesti sinapilla. Leikkaa timjamin oksat irti ruukusta ja vuoraa ulkofilee kauttaaltaan niillä. Laita paistomittari kiinni ja paista 150C kunnes sisälämpötila on 70. Kääri ulkofilee folioon ja anna levätä ainakin puolisen tuntia. Meillä filee jatkoi maustumista folioon käärittynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Viipaloi lämmin tai kylmä liha ja tarjoa sinapin kera. Hyviä herkuttelu hetkiä!

4 kommenttia :

  1. Kiva resepti. Sopii tosiaan hyvin pikkujoulukinkuksi tai sitten varsinkin pieneen talouteen joulupöytään.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit :). Tuntuu, että pikkujouluissa ehtii jo kyllästyä jouluruokiin niin jotain vähän erilaista tulee usein itse kokeiltua ja jouluna vasta niitä perinteisiä.

      Poista
  2. Jees.. Possu, timjami ja sinappi on pettämätön yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä on, jälkikäteen tuli mieleen ettei hunajakaan olisi huonoa tehnyt :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...