perjantai 20. syyskuuta 2013

Valkopapu-tryffelitahna

Parhain grillauskausi on jo ohi ja jostain syystä vasta nyt innostuin Lisa Lemken Grillatun Kera -keittokirjasta. Tosi grillaajat tietysti grillaavat ympäri vuoden, mutta itse taidan olla siihen liian mukavuuden haluinen.

Kokeiltavaksi valikoitui heti papu-tryffelikastike/tahna, keittokirjan mukaan kyseessä siis kastike ja omasta mielestäni pikemminkin tahna. Kaikkia aineksia löytyi kaapista ja jotenkin vain arvasin tämän olevan Ä-lyttömän hyvää.

Taas tietysti iski se reseptissä pysymisen vaikeus eli en käyttänyt tölkkipapuja, vaan keitin itse pavut kasvisliemessä. Omasta mielestäni ovat paremman makuisia, mutta aina ei tietysti ole aikaa liotella papuja yön yli. Määriä tuli myös hiukan muokattua.

Lopputulos oli kaiken vaivan ja odottamisen arvoista, aivan fantastista tahnaa!!! Sadepäivän tylsyys karkotettiin kuvankäsittelyohjelmalla leikkien... 
Valkopapu-tryffelitahna:
 2 dl voipapuja
vettä liottamiseen
kasvislientä keittämiseen
150g ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
tryffeliöljyä oman maun mukaan

Liota voipapuja pakkauksen ohjeen mukaan (12h) ja keitä kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan (1,5h). Kaada pavut lävikköön ja huuhtele.

Kaada pavut kulhoon ja lisää ranskankerma sekä hienonnettu valkosipuli. Soseuta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja tryffeliöljyllä ja sekoita hyvin. Tarkista mauka ja lisää tarvittaessa mausteita.

Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Tarjoile dippinä, levitteenä leivän päällä tai salaatin kera.

10 kommenttia :

  1. On varmasti hyvääkin mutta ihanteellisesti leikitty kuvankäsittely ohjelmallakin! Molemmat yhdessä voin vaan kuvitella! ;) Hyvä sua taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :). Hiukan olisi vielä opeteltavaa tuossa kuvankäsittelyssä, mutta hiljaa hyvä tulee.

      Poista
  2. Näyttääpä maukkaalta! Lyhyen raaka-ainelistan ruoat on yleensä niitä parhaita, on kiva että maut pääsevät oikeuksiinsa rauhassa ilman turhaa "taustahälinää". Tää on varmasti tosi hyvää tuoreen rapeakuorisen leivän kera, minkä kanssa muuten itse jo testailit? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin itsekkin ajattelin. Patongin päällä ollaan tahnalla herkuteltu :). Maalaisleivän kanssa toimii varmasti myös hyvin.

      Poista
  3. Tätä on testattava. En ole ostanut Lisan kirjaa, mutta minulla on ollut pitkään pari hänen resepteistään merkittynä to do-listalle naapurimaan ruokalehdistä.

    Saattaa tulla jokunen sadepäivä tapettavaksi lähiaikoina, kun katsoo taas ulos ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika masentavalta näyttää sateiden suhteen, tiedä miten tässä ehtii itseään kehittämään :). On kyllä todella hyvää ja onneksi ei edes kovin epäterveellistä.

      Poista
  4. Pitääkin testata, vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, tätä tullaan meille tekemään usein.

      Poista
  5. Meilläkin on tuo kirja ja tätäkin ohjetta on testattu, tykättiin kovasti! Kirja on muutenkin täynnä kaikkea kivaa helppoa ja nopeaa. Ollut hyvä keittokirjahankinta, varsinkin kun se on aina mies joka ne herkut loihtii pöytään asti ja mä vain nautiskelen. Kivaa syysiltaa! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei takuulla jää hyllyyn pölyttymään. Vielä en ole ehtinyt muuta kokeilla, meinaa iskeä valinnan vaikeus. Nautiskelu on mukavaa :). Ihanaa syksyä sinullekin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...