torstai 19. heinäkuuta 2012

Ainakin melkein Belgialaisia vohveleita Persikkahillolla



En nyt tiedä miksi näitä pitäisi kutsua suomalaisista raaka-ainesta ruotsalaisella ohjeella tehtyjä "belgialaisia" vohveleita ;). Halusin kokeilla erilaista vohveli reseptiä ja mieleeni pälkähti heti etsiä ohjetta belgialaisiin vohveleihin. Tunnustetaan nyt heti, että ikinä en ole Belgiassa käynyt saati belgialaisia vohveleita syönyt. Vertailukohtia ei siis juuri ole.

Monen mutkan kautta päädyin tähän ohjeeseen. Kiinnostavaa ohjeessa oli hiivan ja valkuaisvaahdon käyttö samassa ohjeessa, siihen en ole törmännyt aikaisemmin. Vohveleista tuli ihanan rapeita, tosin myös todella täyttäviä. Kannattaa nauttia vohvelit heti sillä ne eivät säily rapeina kovinkaan kauan.

Vohveli ohje on Leila Lindholmin ja löytyy täältä. Muutaman kerran olen osunut kesällä television äären kun Leilan leivonta ohjelmaa (en nyt kyllä muista miltä kanavalta) on näytetty ja herkulliselta on aina näyttänyt. Samalla löytyi uusi resepti sivusto http://www.recept.nu/. Ilmeisesti ruotsalaisten tv-ohjelmien reseptejä, tässähän pääsee ruotsinkielen taitoja sparraamaan!

Keittelin melkein ylikypsistä persikoista hilloa kun säästäväisenä perheenäitinä en halunnut niiden joutuvan kompostiin :D. Melkein päädyin tekemään persikka-keikausmuffineja, mutta hillo vei tällä kertaa voiton. En muista koskaan syöneeni persikkahilloa tai edes nähneeni sitä kauppojen hyllyillä. Suuntaa antavan ohjeen tai neuvon löysin Marttojen sivuilta. Tuoksu mikä täytti keittoön hilloa keitettäessä oli huumaava, melkein jo pelkästään sen takia pakko tehdä hilloa uudelleen.

Belgialaiset vohvelit
(n. 10kpl)
2 munaa
125 g voita
2.5 dl täysmaitoa
2 dl vettä
12 g tuoretta hiivaa (1/4 pkt)
0.5tl suolaa
0.75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6.75 dlvehnäjauhoja
paistamiseen öljyä tai voita

Sulata voi. Sekoita vesi ja maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää nesteeseen sokeri, suola, vaniljasokeri, keltuaiset, voi ja jauhot. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Anna seistä 20min. Paista vohveliraudalla n. 4-5min. Tarjoa heti.


Persikkahillo
500g persikoita
2 dl hillosokeria

Laita persikat kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päällä. Minä käytin laiskana vedenkeitintä. Anna seistä hetki ja kaada vesi pois. Kaada persikoiden päälle kylmää vettä ja anna seistä hetki. Kuori persikat, puolita ja poista kivi. Kuutioi sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita sokerin kanssa kattilaan, sekoita hyvin. Anna seistä ennen keittämistä 30min. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua midolla lämmöllä n.5min. Purkita.

Hillosta tuli aika vetelää kun kaapista ei löytynyt hillosokeria kuin pussin loput. Makeus oli kuitenkin kohdillaan. Voit siis lisätä hillonmäärää jos haluat kiinteämpää hilloa.


Lopuksi vielä hiukan maito pohdintaa. Eli uteliaisuuttani ostin vohveleita varten kaupasta Valion Hilja Vanhanajan Täysmaitoa. Maitoa ei ole homegenoitu eli ilmeiseti valmistetaan samallalailla kuin Luomu täysmaito? Ota näistä nyt sitten selvää... Hyviä tuli kuitenkin vohveleita. Täytyy huomenna maistattaa maitoa lapsilla ja kysyä mielipiteitä. Jos pitäisi oikein maitomaistajaiset ;)?

 

2 kommenttia :

  1. Persikkahillossa on varmasti huumaava tuoksu! Ja yhdessä vohveleiden kanssa, nam!
    Olen pahasti koukussa belgialaisiin vohveleihin - tai tiedä sitten, ovatko aitoja, mutta niihin, joita siellä saa joka kulmalla. Haaveilen sellaisesta suorakaiteen muotoisesta vohveliraudasta, jolla saisi oikein paksut vohvelit. Tämä resepti pitää siis ottaa talteen sitä hetkeä varten, kun se laite saapuu keittiöömme ;-)

    VastaaPoista
  2. Makukin oli taivaallinen! Samanlaisen vohveliraudan perään haikailin itsekkin vohveleita paistaessa. Olen tosin luvannut, etten mene/osta mitään astia-/keittiötarvikekaupoista ennen kuin ollaan päästy muuttamaan. Hieman täyttää tällä hetkellä...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...