keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Helppoa ruokaa Joulu kiireiden keskellä


Helppoa ruokaa, joka valmistuu kokonaisuudessaan yhdessä suuressa uunivuoassa ja maku on kuitenkin mitä herkullisin. Siinä oiva resepti Joulu kiireiden keskelle. Tästä valtavasta annoksesta riitti syömistä meidän suurperheelle kahdeksi päiväksi. Tuoreella korianterilla voi koristella annoksen. Idea tähän ruokaan lähti tästä Rouva Raadelman ohjeesta. Lisäkkeenä meillä oli nauriscurrya, mutta siitä lisää myöhemmin. Nyt ei ehdi enempää tarinoida, sillä joululahjapajalla alkaa deadline uhkaavasti lähestyä ;D.

Marinoitu Kalkkunan rintafilee:

n. 1,3kg kalkkunan rintafilettä

Marinadi:
1 dl makeaa mango chutneytä
1/2 dl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl inkivääriä raastettuna
3 rkl juoksevaa hunajaa
1-3 tl sambal oelek tahnaa halutun tulisuuden mukaan

Sekoita marinadin ainekset ja laita rintafilee marinoitumaan vähintään 2h. Nosta kalkkunan rintafilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nosta filee suureen öljyttyyn uunivuokaa ja kaada marinadi pinnalle. Paista 175C kunnes sisälämpötila on 75-80C. Anna levätä hetki ennen leikkaamista.

Paahdetut bataatit ja peruna:
1 kg bataattia
500g rosamunda perunoita
1/2 dl öljyä
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl sinapinsiemeniä
suolaa

Kuori ja lohko bataatit ja perunat. Sekoita öljy sekä mausteet. Kaada perunoiden ja bataattien joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada uunivuokaan kalkkunan rintafileen ympärille ja paista yhtä kauan kalkkunan kanssa.





4 kommenttia :

  1. Onko sinun mielestäsi ymmärrettävää sano "Joulu kiireiden keskellä?" Minulle siitä tulee mieleen joulu, jota vietetään kiireisten ihmisten keskellä tai jotain, ei todellakaan "joulukiireet", mitä varmaan olet hakenut? Onko mahdotonta vaatia edes helppojen yhdyssanojen tai isojen alkukirjaimien opettelua, jos meinaat kirjoittaa blogia?

    VastaaPoista
  2. Ja noilla virheillä ei ole väliä! Ruuan maulla on ja se on aina ollut herkullista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...