maanantai 10. joulukuuta 2012
Punajuuri-omenakeitto aurakrutongeilla
Nyt on itsenäisyyspäivän menu kuljettu takaperin, mutta eipä tuo nyt haittaa. Alkuun nautittiin maukasta punajuuri-omenakeittoa aurakrutonkien kera. Krutongit eivät nyt ihan täydellisiä olleet, mutta maukkaita nyt kuitenkin. Herkullista oli joka tapauksessa ja omena sopi erinomaisesti punajuuren kaveriksi.
Punajuuri-omenakeitto (6:lle):
n. 500g punajuuria
3 suomalaista omenaa
5 cm pala purjon valkoista osaa
kasvislientä
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
1 prk ranskankermaa
Kuori ja kuutio punajuuret sekä omenat, laita kattilaan. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin, suikaloi ja laita kattilaan. Lisää myös rosmariini. Kaada kattilaan kasvislientä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kaada muutama desi keitinvettä pois, mutta ota talteen. Soseuta keitto, lisää ranskankerma ja mausteet. Lisää tarvittaessa lientä, jos keitto on liian paksua.
Aurakrutongit:
4 palaa paahtoleipää
auraa murustettuna
hunajaa
Paahda leivät paahtimessa. Aseta ne pellille ja murustele aura päälle. Valuta hiukan hunajaa päälle. Paahda uunissa hetki grillivastuksen alla. Anna hiukan jäähtyä ja leikkaa leivät kuutioiksi. Lisää juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Herkullisen näköistä. Punajuurta syödään meillä yleensä vuohenjuuston kanssa, mutta sinihomejuustokin on varmaan herkkua.
VastaaPoistaMeillä ollaan aina kahden vaiheilla kummalla juustolla kruunataan :D.
Poista