tiistai 4. joulukuuta 2012

Pikkujoulut Kotona: osa2 Laatikot


Pikkojoulujen laatikot olivat omasta päästä kasaan kyhättyjä jääkaapin sisällön mukaan. Laatikot yllättivät herkullisuudellaan. Punajuuripaistokset maistuvat aina hyviltä ja varsinkin omenan kanssa. Peruna-bataattilaatikolta en odottanut paljoakaan ja hämmästyimme todella herkullista makua. Välillä sitä onnistuu yllättämään itsensä :D. Seuraavaksi sitten vielä juttua piparkakuista.


Punajuuri-Aura laatikko:
600g punajuuria
2 isoa suomalaista talviomenaa
1 sipuli kuutioituna
1/2 pkt auraa tai enemmän
3 dl ruokakermaa
2 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria

Kuori ja raasta punajuuret sekä omenat karkeaksi raasteeksi. Voitele uunivuoka ja sekoita raasteet, sipuli, aura, hunaja ja mausteet. Kaada ruokakerma joukkoon ja tasoita pinta. Paista 150C 1 1/2-2h, peitä tarvittaessa foliolla ettei pinta tummu liikaa. Auraa voi lisätä myös reippaamin joukkoon. Tämä versio oli hiukan mieto tarkoituksella, että saimme lapset myös maistamaan.


Peruna-Bataatti laatikko:
1 kg rosamunda perunoita
500g bataattia
1 muna
50g voita
1/2 dl siirappia
ripaus muskottipähkinää
suolaa
3 dl ruokakermaa.

Kuori ja kuutioi perunat sekä bataatti. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja muussaa perunasurvimella. Lisää joukkoon voi, siirappi, kerma, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta ja kuvioi perunasurvimella. Paista 150C 2h, peitä tarvittaessa foliolla ettei pinta tummu liikaa..

!!!VINKKI:Perunasurvimella saa laatikoiden pintaan helposti ja nopeasti kauniin kuvion.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...