keskiviikko 5. joulukuuta 2012

"Luonnolliset" kuorrutteet parhaille piparkakuille


Pikkujouluja juhliessa leivoimme myös lasten kanssa pipareita. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti kolmen koplan kanssa puuhatessa :D. Onneksi vain yksi pellillinen pipareita kärähti. Piparit meillä leivotaan tällä sukumme luotto-ohjeella, parempia ei ole vieläkään tullut vastaan ;D.


Koristelu on ehkä vielä mieluisempaa puuhaa kuin leipominen. Ja lapset aina toivovat värillisiä kuorrutteita, mutta itseäni suoraan sanottuna inhottaa käyttää elintarvikevärejä. Joten päätin keksiä luonnollisemman vaihtoehdon. 


Keinotekoisten värien sijaan päädyin käyttämään Biokian marjajauheita: mustikkaa, tyrniä ja puolukkaa. Kuorutteista tuli ihanan makuisia ja marjajauheet leikkasivat sopivasti makeaa tomusokeria. Tyrnikuorrute oli herkullisinta aikuisten mielestä, mutta ei ehkä kaunein väreistä.

Luonnolliset kuorrutteet pipareille:
3 dl tomusokeria
1 kukkurallinen ruokalusikallinen marjajauhetta
n. 3rkl vettä tai kunnes kuorrute on sopivan paksua

Sekoita kuivat aineet ja lisää vesi vähitellen. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Koristele piparit ja anna kuivua seuraavaan päivään.


4 kommenttia :

  1. Ja taitaa maistuakin paljon normaalia paremmaltakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mielestäni maistui paremmalta kuin väreillä värjäten. Vähän jännitin miten marjojen maut sopii yhteen pipareiden kanssa, mutta onneksi turhaan.

      Poista
  2. Mukavalta kuulostavia kuorrutteita. Itsekin välttelen keinotekoisia väriaineita ja olen käyttänyt värjäykseen marjamehuja, mutta näin kuorrutteista saa paljon marjaisempia.
    Suklaakin sopii ihanasti pipareiden koristeluun :b

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen myös kokeillut mehuja, mutta mielestäni jauheilla tuli voimakkaampi väri. Suklaata ei olekkaan tullut kokeiltua, kiitos vinkistä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...